АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: Српско-руска конференција о Првом светском рату у Београду

1

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин изјавио је данас да би заједничка српско-руска конференција посвећена стогодишњици почетка Првог светског рата требало да буде одржана 5. и 6. маја у Београду.

ПИСМО ФРАНЦУСКОГ РАТНИКА: Руси се никад не предају, узалудан је рат против њих!

10

Ако се рањени искрварени морнар без једне руке не предаје већ покушава да себе и противника дигне у ваздух – онда треба прекинути рат. Против таквих људи је узалудно борити се

Правила савременог „Јупитера” – случајеви Косова, Крима и Словеније

2

Добро позната изрека старих Римљана Quod licet Iovi, non licet bovi (Што је допуштено Јупитеру (богу), није допуштено волу) могла би се осавременити и у данашње време превести и овако: „Што је допуштено Американцима и њиховим већим и мањим савезницима и сателитима, није допуштено другима”.

Креће контрола њива под сојом, уништаваће се ГМО усев

0

Фитосанитарна инспекција Министарства пољопривреде обавиће детаљну контролу усева соје, као и контролу приликом откупа са циљем спречавања гајења и промета ГМО соје, саопштило је министарство.

Погледајте пљачку златаре у центру Београда! (Видео)

2

Непознати нападач данас је опљачкао златару у Булевару краља Александра у 12.30 сати.

НАТО ЗЛОЧИНИ: Близанци погинули у рату, трећи син умро од туге

1

Браћа близанци Срђан и Бобан Милић, официри ВЈ, погинули су пре 15 година на Косову у НАТО бомбардовању, а њихов трећи брат Горан умро од туге за њима.

ИСТИНА: Како држава „дави“ српске привреднике

0

Иза прича о арапским и другим великим инвестицијама крије се сурова истина о систематском „дављењу“ српских средњих, мањих и ситних предузетника, које изгледа треба да замене стране корпорације. Ово је текст о томе…

СТАЉИН И АЈШТАЈН – између мита и стварности

2

Њихов однос је био испуњен размимоилажењем, али и дивљењем. Да ли је Москва у највећем физичару 20. века видела декадентног буржоаског мислиоца, или пак највећег пријатеља СССР?

УКЉУЧИ СЕ: Да забранимо билборде штетне по децу!

0

Поводом изразито скарадних билборда (где издвајамо рекламу за „Швепс“ , као и рекламу за доњи веш „Интимисими“), које су принуђени да на путу од посла до куће, или од вртића и школе до куће гледају како одрасли православни хришћани тако и деца, покренут је Захтев надлежним државним институцијама за уклањањем спорних билборда.

РУСИЈА: Непријатељске изјаве Ђукановића

6

Москва – Непријатељске изјаве Мила Ђукановића током његове посете САД, као и придруживање Црне Горе ЕУ у санкцијама против Русије изазивају дубоко разочарење.

ПРИШТИНСКИ „ЕКСПРЕШ“: Обиман досије о злочинима ОВК

0

Приштина – Главни истражитељ навода из извештаја Дика Мартија, амерички тужилац Клинт Вилијамсон, има обиман досије о злочинима бивше ОВК, навди приштински „Еxпреш“.

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Украјина на прагу великог сукоба

0

Турчинов и власт у Кијеву покушавају да бензином гасе пожар распламсале украјинске кризе.

РОДОЉУБЉЕ ИЗДАЈНИКА и страни донатори

2

Па зато што су различити страни спонзори уложили свој новац на ову својеврсну кладионицу трке паса, па сада сви они желе, зарад што лакшег остварења својих државних циљева и интереса (понекад и интереса њихових богатих приватника), да и њихови пулени на које су се кладили (финансирали их) буду у влади и добију неко посебно важно, за њихове интересе везано министарско место!

Побуна у Председништву СНС због најаве да ће само пет министара бити напредњаци?

3

Незадовољни страначки функционери истичу да људи нису гласали за Вучића, већ да би СНС имала више министара у новој влади.

БРАЋА НА КРИМУ: Руси у Севастопољу певају о „Са Косова зора свиће“! (ВИДЕО)

8

Погледајте како Руси у Севастопољу певају „Са Косова зора свиће“…

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ, АЛЕКСАНДАР РАДИЋ: Украјина пред грађанским ратом

1

Нема дилеме да ли Украјини прети грађански рат, већ да ли ће се и колико проширити, да ли ће довести до жртава и мешања страних сила, оцена је аналитичара.

ПОЉСКИ МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Европи је потребан руски гас

2

Он је предложио да се Европској комисији дају овлашћења за куповину руског гаса, „како би се са Гаспромом постигао оптимални договор“.

Српски возач нови херој у САД (Видео)

2

Увек сам спреман да помогнем, па и по цену живота, каже Нишлија Иван Васовић, који је у САД добио „Гудјирову“ награду „Херој аутопута“.

Коха диторе: Влада Србије продаје Железару Смедерево конзорцијуму у власништву Јетона Садикуа

8

Власник фабрике алуминијума Ламкос у Вучитрну, Јетон Садику, за три године могао би да има у власништву већину акција Железаре Смедерево, пише данас приштински лист „Коха диторе“.

ДРАМАТИЧНА СЕДНИЦА УН ВБ: Сукоб између Русије и САД око Украјине (Видео +критички осврт)

13

„Чекати ћемо и видети да ли је остало ишта суверенитета унутар Европске Уније. Да ли је ЕУ у стању независно доносити одлуке које могу ову ситуацију извући из кризе?“, рекао је Чуркин. Ова изјава вјеројатно је и далеко важнија од свега раније изреченог јер у коначници цела ова криза, ако је сагледамо из глобалне перспективе, није само борба за Украјину, већ и за целу Европу.