ЕПИДЕМИЈА: Масовно нуде црногорска села за војну руску базу!

3

Мештани села Краље у општини Андријевица понудили су Русији своја имања за формирање руске војне базе, пренела је Телевизија Црне Горе.

Графит „ЉУБИ СРБИНА“ у Вуковару (Фото)

2

Вуковар — Графити мржње који су „красили“ фасаде и зидове на објектима у Вуковару ове су суботе претворени у поруке љубави, пише Индеx.хр.

СТРАШНО: Српски посланик слави доношење Закона о ветранима са Тачијевим борцима из ОВК!

6

Овом вешћу је обрадован и посланик из редова српске заједнице у окупаторској Скупштини Косова, Саша Ђокић.

НОВА ЗАШТРАШИВАЊА АЛБАНАЦА: Претећи графити на кућама Срба у Ораховцу

0

Албанци су претходне ноћи на неколико кућа чији су власници Срби у Ораховцу у Метохији исписали претеће и графите вулгарног садржаја.

ДА ЛИ ЈЕ ПАРТИЗАН ОШТЕЋЕН? (ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК)

0

Судија Дарко Богдановић из Краљва је пре две и по године кажњен због врло сличног прекршаја.

Како су Срби „испратили“ Турке из Београда

1

Деветнаестог априла 1867. године, ферман турског султана о предаји тврђава у пашалуку, јавно је објављен на пољани код данашњег главног улаза на Калемегдан. У Београд су се слили Срби из свих крајева земље, али и из Земуна, Панчева, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Војводине, Лике и свих крајева у којима живи српски народ.

ФУДБАЛ: Већи верници и од патријарха

0

Заједница фудбалских клубова Суперлиге Србије одлучила је да због Ускрса промени термине одигравања утакмица 24. и 25. кола.

БИЛТ: Русија гради православни бастион против Запада!

19

Министри спољних послова Европске уније, истакли су у суботу да Русија треба да смири тензије с Украјином, после дводневног неформалног састанка у Атини, завршеног поруком да све опције и даље остају отворене, укључујући и нове санкције.

Дедиње: Црногорци иду у Чакорску 2, Карађорђевићи до лета у Ужичкој 1

2

Црногорци су одлучили – њихова нова амбасада биће у Чакорској улици 2, на београдском Дедињу, и надају се да ће у овој вили дочекати свој Дан државности, 13. јул. И наследници здања у ком су до сада боравили, кнегиња Јелисавета и кнез Александар Карађорђевић, искрено верују да ће до тада ући у своје наследство, у Ужичкој 1.

Вучић: Влада мања, пензије исте, резови болни

7

Нова влада, која ће спровести историјске реформе у Србији, биће формирана у рекордном року, до 25. априла. Направићемо и овде систем, као у развијеним земљама, попут Немачке и Аустрије.

Тачи све ближи Хагу

0

Оснивање специјалног суда у Хагу који би процесуирао злочине о којима се говори у извештају Дика Мартија све је реалније. То је потврдио и директор Канцеларије Стејт департмента за југоисточну Европу Џонатан Мур, изјавивши да се тренутно утврђује формат суда и да ће он радити ван Косова.

Жељко Цвијановић: Ноћна мора грађанске Србије

0

О једној дубокој промени у Србији која је већ почела.

Украјина спречила напад на Луганск

1

Украјинска безбедносна служба саопштила је данас да је притворила 15 припадника наоружане групе која је планирала да преузме контролу у једној области на истоку земље на граници с Русијом. Ухапшени су оптужени за велеиздају.

ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ: Потопљена Бањалука (Видео)

0

Невреме праћено јаком кишом захватило је у послеподневним часовима Бањалуку, а обилна киша изазвала је хаос у појединим улицама, укључујући и део западног транзита који је под водом. (Бањалука лајв)

СИРИЈА: Војска започела велику офанзиву, а побуњенике рауочаралa Америка

0

Извори преносе како војска жестоко напада упоришта исламиста – удара се с тенковима и војним авионима.

Војводина удаљила Партизан од врха

0

Фудбалери Војводине удаљили су Партизан од првопласиране Звезде, пошто су голом Милинковић-Савића из пенала у 93. минуту извукли реми на стадиону у Хумској 1.

БОРИС МАЛАГУРСКИ: Академски хулигани – како „грађанска Србија“ позива на линч (Видео)

6

Али – гле’ чуда, они осудише мене што сам поднео кривичну пријаву. Као што господин Јешић касније најотвореније рече, на мени је да трпим кршење закона, ипак је ово Србија.

Албанија, војска Косова и НАТО

1

Недавно сам у балканским медијима открио још један занимљив детаљ – Агим Чеку, најбољи друг Хашима Тачија и шеф безбедности на Косову је за време СФРЈ био официр Југословенске народне армије. 1985. године се школовао на Војној академији у Београду и био је проглашен за једног од најбољих студената на години.

ШТА НИЈЕ, ХАШИМ ТАЧИ, критикујући Русију смео да каже Путину

2

Прича се да Медлин Олбрајт има поглед буљине. Нисте приметили? Она може гледати директно у очи сабеседнику и лагати, међутим, као и већина лажаца, скреће поглед. Савест не дозвољава да гледа “очи у очи”. Али је интересантно да она може да гледа право у очи онима који је разобличавају.

Звезда славила у Суботици за +4 (Видео – голови)

0

После четири године Црвена звезда је головима Николе Мијаиловића и Драгана Мрђе савладала Спартак 2:1 у Суботици. Утешни гол за домаће постигао Дино Шарац.