Прочитај ми чланак

Војводина удаљила Партизан од врха

0

sp-fudbal-partizan_Vojvodina

Фудбалери Војводине удаљили су Партизан од првопласиране Звезде, пошто су голом Милинковић-Савића из пенала у 93. минуту извукли реми на стадиону у Хумској 1.

Партизан је овим ремијем пропустио прилику да се приближи првопласираној Црвеној звезди на бод заостатка, док је Војводина остала на шестом месту са 34 бода.

Састави:

Партизан: Лукач – Вулићевић, Обрадовић, Трајковић, Волков – Живковић , Брашанац (од 46. минута Илић), Дринчић – Малбашић (од 46. минута Лука), Шкулетић, Лазовић (од 76. минута Пантић).
Војводина: Жакула – Живковић (од 46. минута Попара), Пекарић, Бабић, Настић – Радоја, Полетановић (од 82. Иванић), Аливодић – Милинковић, Гаћиновић, Стојановић (од 15. минута Пушкарић).

Милинковић-Савић је реализовао једанаестарац који је над њим направио Трајковић. На успореном снимку видело се да је фаул био ван 16 метара, али судија у тој ситуацији није могао добро да процени.

Пре тог детаља, Аливодић је имао стопостотну прилику, а још бољу пропустио је Гаћиновић у 21. ‘Црно-бели’ нису успевали да направе озбиљнију акцију, па су тако први пут припретили на самом крају полувремена. Покушали су Волков и Трајковић, али се на полувреме отишло без голова.

Током дана, Црвена звезда је победила Спартак из Суботице са 2:1, док су тријумфе остварили још Вождовац и Рад.

Пре почетка меча капитену Саши Илићу, предати су поклони у знак признања за обарање рекорда у броју постигнутих првенствених голова у дресу Партизана– урамљена фотографија 119. постигнутог гола и златник са његовим ликом.

Поклоне је предао председник Партизана Драган Ђурић. У име ‘адидаса’, Љубиша Вучинић предао је капитену персонализоване копачке.

ТОК МЕЧА:

Утакмица је почела веома оштро, па је већ у трећем минуту жути картон зарадио Настић. Минут касније гости су створили прву прилику, када је после једне контре Аливодић истрчао 1 на 1 са Лукачем, али је шутирао поред гола.

Четири минута касније Војводина покушава са десне стране, али одбрана Партизана добро реагује. Настић је у 12. минуту направио нови оштар прекршај, добио други жути картон, па су ‘лале’ на самом старту дуела остале са играчем мање. Он је искључење зарадио јер је повукао Данка Лазовића с леђа.

Уместо њега ушао је Пушкарић.

Нову велику прилику за Војводину имао је Гаћиновић у 21. минуту када је ушао у стопостотну прилику. Иако има играча мање, гостујућа екипа сачекала је велику грешку одбране ‘црно-белих’, али је Лукач спасао свој тим одличном одбраном.

До 35. минута није било много узбуђења, ‘црно-бели’ на натопљеном терену не успевају да организују нормалан напад, док се Војводина одлучила на контранападе.

Први пут домаћи тим припретио је у 39. минуту, када је ударац Волкова са 18 метара, голман Жакула избио у корнер. Три минута касније свој ударац обробао је и Вулићевић, који је погодио Лазовића у офсајду.

Најбољу шансу за Партизан пропустио је Данко Лазовић, који је ушао у казнени Војводине, а Марко Живковић му је избио пре ударца који је завршио преко гола. Живковић је остао да лежи на трави, што је Лазовићу очигледно сметало, па је кренуо да се обрачуна. После корнера Живковића, волеј је ухватио Трајковић, без промене резултата.

То је уједно био и последњи озбиљан покушај у првом полувремену, које је завршено без голова.

Већ у 20. секунди другог полувремена, Партизан је угрозио гол гостију. Одличну дубинску лопту добио је Шкулетић, али је преслабо Шутирао.

На полувремену, уместо Брашанца и Малбашића ушли су Лука и Саша Илић, а на другој страни Живковића је заменио Попара.

Велику прилику у 50. минуту пропустио је Андрија Живковић. Он је кренуо по левој страни, одиграо два дупла паса, али је са неких 12 метара шутирао преко гола.

У 54. минуту, узвратила је Војводина. После једне комбинације са леве стране, Полетановић је добио лопту на ивици казненог, али је његов шут био преслаб.

Партизан је кренуо још офанзивније, што им се исплатило у 57. минуту. Прво је Дринчић неколико тренутака раније намучио Жакулу са дистанце, да би Обрадовић донео предност домаћима.

’Црно-бели’ су овога пута напали по десној страни, Саша Илић је сјајно одложио на десној страни за Вулићевића, овај вратио повратну до Обрадовића, који је са неких 10-ак погодио супротни угао гола Војводине.

У 62. минуту могла је Воша до изједначења, али је феноменалан ударац Гаћиновића са више од 20 метара зауставила пречка.

После тог покушаја темпо игре је опао, а први озбиљнији напад креирао је Андрија Живковић, који је у 75. минуту истрчао контру, али није успео да проигра нападаче. У међувремену су жуте картоне добили Лука и Вулићевић.

Поново је голман Лукач спасао Партизан, после ударца Иванића. Играч Војводине улетео је из другог плана, добио повратну лопту са леве стране и са 16 метара шутирао, право у голмана ‘црно-белих’.Кренули су гости у офанзиву после тог покушаја, уследиле су гужве после корнера, али није било конкретног шута.

Офанзива гостију исплатила се на самом крају утакмице, када је после одличне акције, Трајковић оборио Гаћиновића и судија Дарко Богдановић је свирао пенал. Успорени снимак је показао да је фаул био ван казненог простора. То није сметало Милинковић-Савићу, који је задржао концентрацију и савладао Лукача.

До краја сусрета, виђен је само покушај Дринчића са 25 метара из слободног ударца, али је његов шут отишао преко гола. Партизан је поново киксирао, па сада заостаје три бода за првопласираном Црвеном звездом.

(Б92)