Прочитај ми чланак

Убиће ако му вакцинишу децу?!

0

andrej-fajgelj

Због претњи смрћу заштитнику грађана Саши Јанковићу, бивши директор Културног центра Новог Сада проф. др Андреј Фајгељ поново се обрео на полицијском саслушању.

Фајгељ је већ био притворен, новембра прошле године, пошто је такође путем друштвених мрежа, позивао на устанак у Србији, а прашина се у јавности подигла пошто је главни уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић то протумачио као наводни државни удар и најаву убиства премијера Александра Вучића.

Овога пута, некадашњи функционер странке Трећа Србија, професор на Филолошко- уметничком факултету реаговао је на Јанковићеву изјаву да би крајња мера одбијања вакцинације могла да буде и одузимање детета.

– Јанковићу, морам нешто да Вам кажем. Па нек долази полиција. Али морам. Ако мени одузмете дете, убићу вас – поручио је путем Твитера овај отац четворо деце који је противник обавезне вакцинације деце.

Испирање мозга

Фајгељ не мирује, па се после привођења поново обратио јавности на Твитеру, оценивши читав случај као испирање мозга од нула до 100 одсто.

– Нула одсто, неприхватљиво кад они нама прете одузимањем деце, нормално кад ми њима узвратимо претњом. Сто одсто нормално кад они нама прете одузимањем деце, неприхватљиво кад ми њима узвратимо претњом. Ето то је циљ. Да могу да нам раде шта хоће, без икаквих последица – поручио је Фајгељ.

Путем исте мреже Саша Јанковић је Фајгељу одговорио:

„Ја вама не могу да одузмем дете, ви мене можете да убијете. Уживајте у томе“. Јанковића је на Твитеру подржао премијер Вучић који је осудио ове претње Фајгеља и окарактерисао их као „страшне и примитивне“.

Повод немилог Твитер догађаја је Закон о заштити становништва од заразних болести усвојен на последњем заседању Скупштине Србије, према којем ће вакцинација деце убудуће бити обавезна за све, а за њу неће бити потребан писмени пристанак пацијента, односно законског заступника детета.

Закон прописује да родитељи или старатељи који не буду вакцинисали децу плате новчане казне од 30.000 до 150.000 динара. Имунизацију, према изменама закона, обавља доктор медицине, који после прегледа може да утврди привремену или да стручном тиму предложи трајну контраидикацију за вакцинацију.

Vesti-online.com