Прочитај ми чланак

Украјински националисти дигли у ваздух зграду позоришта у Маријупољу

0

Милитанти националистичког батаљона „Азов“ дигли су у ваздух зграду позоришта у Маријупољу где су се можда налазили цивили, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Према доступним поузданим подацима, милитанти ‘Азова’ извели су нову крваву провокацију и дигли у ваздух зграду позоришта коју су раније минирали“, наводи се у саопштењу руске војске.
Избеглице које су успеле да изађу из Маријупоља пренеле су да су нацисти батаљона „Азов“ можда држали цивиле као таоце у згради позоришта, користећи горње спратове као положаје, прецизира руски војни ресор.


Истиче се да оптужбе кијевског режима да је наводно Русија извела ваздушни напад на зграду позоришта нису тачне.

„Дању 16. марта руска авијација није изводила никакве задатке повезане са извођењем ваздушних напада на копнене мете у градској четврти у Маријупољу. С обзиром на потенцијалну опасност по животе цивила и провокацију коју су већ националисти реализовали 9. марта са болницом №3 у Маријупољу, зграда позоришта у центру града никада није сматрана метом напада“, истиче војни ресор.

Подсетимо, недавно су украјинске власти пласирале у јавност још једну монструозну лажну вест – Оружаним снагама Русије приписан је ваздушни напад на породилиште у Маријупољу. Породилиште су притом одавно били испразнили неонацисти из батаљона „Азов“ и у њему није било трудница.
Специјална војна операција