Прочитај ми чланак

Иран открио локације: Спреман да изведе напад на нуклеарна постројења Израела!

0

Иранске трупе спремне су да изведе напад на нуклеарна постројења Израела у случају агресије Тел Авива, саопштио је Корпус чувара исламске револуције (елитне јединице иранских оружаних снага).

„Иран је од самог почетка био спреман да се супротстави претњама Израела. Захваљујући употреби планова пасивне одбране, као и најсавременијег наоружања, захваљујући распршености нуклеарних објеката широм Ирана, спремни смо да се супротставимо свакој претњи Израела нашим нуклеарним постројењима“, рекао је командант јединица Корпуса за осигурање безбедности иранских нуклеарних објеката Ахмад Хакталаб, преноси агенција Тасним.

По њиховим речима, идентификоване су локације свих таквих места у Израелу и спремни су да одмах узврате на потенцијални напад Тел Авива.

Елитна јединица иранских оружаних снага, Корпус гарде исламске револуције, извршила је напад

на територију Израела у ноћи 14. априла као одговор на израелски напад на ирански конзулат у Сирији почетком месеца.

У нападу је, према различитим изворима, учествовало неколико стотина пројектила и беспилотних летелица, укључујући беспилотне летелице Шахид-камиказе, ракете Фатах и ​​Фатах-2. Ирански државни телевизијски канал ПресТВ јавио је да су све хиперсоничне ракете достигле своје циљеве.