Прочитај ми чланак

Штаб Буданова признао да неће потписати мировни споразум с Русијом ни после сукоба

0

Москва и Кијев можда неће потписати мировни споразум ни након окончања ратних дејстава, изјавио је начелник Главног обавештајног одељења Министарства одбране Украјине Кирила Буданова.

„Постоје случајеви у историји да дугогодишњи ратови између држава нису правно решени. Једноставан пример су Русија и Јапан, који после 1945. никада нису потписали мировни споразум око северних острва. Овај територијални проблем је стар већ више од 70 година. Дакле, овај сценарио је врло вероватан и овде“, рекао је он.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Како је крајем октобра рекао министар спољних послова Сергеј Лавров, Москва не избегава озбиљне предлоге који би могли да помогну у смањењу нивоа конфронтације у односима са Украјином, али они нису изнети од априла 2022, када су их „Англосаксонци осујетили. ”

Кремљ је такође напоменуо да би ситуација у Украјини могла да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир стварна ситуација и нове реалности, али сада за то нема предуслова.

Истовремено, постизање циљева специјалне војне операције остаје апсолутни приоритет Москве.

Према Владимиру Путину, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна то мора директно да каже.