Прочитај ми чланак

Пољопривредници блокирали холандско-белгијски гранични прелаз код Мастрихта

0

Пољопривредници су данас у знак протеста блокирали холандско-белгијски гранични прелаз, објавио је холандски Саобраћајни информативни сајт АНВБ.

Саобраћај је заустављен на ауто-путу који повезује градове Мастрихт и Лијеж, пренео је Ројтерс.
Холандски медији објавили су слике десетина трактора на поменутом граничном прелазу, где су пољопривредници наставили протест започет прошле недеље.

Последњих недеља у неколико европских земаља пољопривредници су сличним средствима протестовали против власти због ниских цена својих производа, све већих трошкова, јефтиног увоза и ограничења наметнутих одлукама Европске уније.

Агенција подсећа да су у петак холандски и белгијски фармери такође блокирали неколико граничних прелаза на аутопуту на западној страни границе, ближе Антверпену.

Белгијски пољопривредници, који такође траже уступке владе како би обезбедили боље цене за своје производе и смањење бирократије потребне за обављање посла, блокирали су прошле недеље главне путеве широм земље у покушају да поремете трговину у главним лукама.

Тада је неколико стотина трактора током скупова закрчило саобраћај широм Белгије, наводи АП и додаје да се влада белгијског премијера Александера Де Кроа опрезно односи према протестима, који су углавном били мирни.