Прочитај ми чланак

Продат југословенски гигант: Ево шта каже нови власник

0

Компанија Геби из Чантавира откупила је заштитни знак, млинове, силосе и фабрику теста некадашњег млинског гиганта Фиделинке из Суботице. Како је за РТВ речено у овој компанији, која се првенствено бави производњом сточне хране и агрокооперацијом, планирају модернизацију ових погона и поновно освајање тржишта брашна и теста под брендом „Фиделинка 1868“.

Некада су силоси у Александрову, предграђу Суботице, били синоним за квалитет и сигурност предатог жита суботичких, и не само суботичких пољопривредника.

А у суседној згради млело се жито и правиле тестенине без којих свој рад нису могле да замисле бројне домаћице.

Тако је било све до стечаја, у ком се компанија Фиделинка нашла пре скоро деценију и по, када су њени поједини делови наставили делатност, са више или мање успеха, кроз закуп.

Продајом њених делова и заштитног знака, стечај је фактички окончан пре скоро две године, да би недавно Геби из Чантавира преузео силосе, млин, тестару.

„Ова година ће се односити на освежавање и модернизацију самог силосног парка, који је основа целог овог пословања. Са модернизацијом овог силосног парка ми ћемо постати власници, у приватном власништву, са преко 600.000 тона складишног капацитета за житарице и уљарице, што је озбиљна количина, не само за Србију, него и за регион.

Након оспособљавања тог силосног парка, за шта ће нам требати цела ова година, следећи корак биће обнављање и модернизација млинског дела, коју ће пратити и тестара. Значи, ово је у склопу тих пет година“, каже за РТВ менаџер компаније Геби Атила Андраш Ђуричин.