Прочитај ми чланак

Полиција блокирала све улазе у насеље у ком је нестала Данка (2)

0

Нестала девојчица Данка Илић (2), којој се сваки траг губи од уторка око 13.45 часова у приградском насељу Бањско поље код Бора док се играла са мајком и братом, није нађена ни после целоноћне потраге. Медији пишу да је полиција блокирала све улазе око насеља.

Како се наводи, у Бањско поље могу да уђу само мештани села, Хитна помоћ, ватрогасци и полиција.

Подсетимо, Данка Илић (2) нестала је у уторак око 13.45 часова у приградском насељу Бањско поље код града Бора. Потрага за девојчицом и даље траје, а како су навели из полиције, а акција је трајала читаву ноћ.

Наиме, како је рекла мајка девојчице, она је била са сином у Бањском пољу када је девојчица нестала.

– Дете је на себи имало љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакну, везану косу. Одазива се на име, али она је још мала, она још не прича. Јавили су се људи да је виђена код неке зграде, али није ту – рекла је у првој изјави уплашена мајка девојчице.

Акцији се прикључио велики број људи

На терену су полиција, ватрогасци и добровољно-спасилачко друштво. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале девојчице.

Терен од шест, седам километара претражен је по неколико пута, али дете није пронађено. Изнад Бора надлеће хеликоптер, што је још једна у низу активности полиције која сатима трага за нестало девојчицом. Полиција која претражује терен у потрази за Данком замолила је у уторак увече окупљене грађане да се разиђу, како не би ометали псе трагаче у потрази за несталим дететом.

Први пут активиран „Амбер алерт“ у Србији

Подсећамо, због нестанка Данке Илић (2) по први пут се у Србији активирао систем „Пронађи ме“, којим се јавност хитно обавештава о нестанку детета.

– Данка Илић, старости 2 год. нестала око 13:45х у Бору, смеђе косе, висина 85 цм, носи маслинасту јакну, љубичасте панталоне – стигла је смс порука, а Игор Јурић објаснио је због чега неки грађани нису добили поруку.

Родитељи моле за помоћ

Родитељи девојчице су све више у страху. Они апелују на све оне који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавесте полицију или да се јаве на број телефона 0652816041.

„Док сам се окренула, ње није било“

У Бору и околини више стотина људи непрестано дозива двогодишњу Данку која је нестала у уторак око 13 часова док се са мајком и годину дана старијим братом играла у Бањском пољу, а њена мајка је ван себе.

– Док сам се окренула, није је било. Она још нема две године, у мају ће их напунити. Не говори још. Звала сам је, дозивала, није ми се одазвала. Ту у близини има једна шумица. Молим Бога да је што пре нађемо – рекла је очајна мајка Ивана за Новости.

Терен на ком је нестала мала Данка

У близини терена на ком је нестала мала Данка налази се шума, а према незваничним информацијама, управо на том потезу видео ју је један човек. Реч је о приградском насељу које је поприлично насељено, са доста стамбених објеката, кућа и зграда. Међутим, изнад насеља пут води ка шуми изнад које је полиција подигла дрон и претражује терен термовизијским камерама.