Прочитај ми чланак

Појавили се извештаји о смрти шефа украјинске војне обавештајне службе, Буданова

0

У Украјини се шири вест о смрти шефа Главне обавештајне управе (ГУР) земље Кирила Буданова, објавио је Центар за сузбијање дезинформација Украјине на свом Телеграм каналу.

„У име украјинских медија преноси се наводна вест о смрти Кирила Буданова. Према овим извештајима, шеф украјинске обавештајне службе је преминуо од недавног ракетног удара, а припреме за његову сахрану су већ у току у Националној кући Украјинског дома центар“, саопштило је министарство.

Али центар тврди да су те поруке лажне информације.

Истовремено, Буданов се није јавно појављивао од 29. маја. Тог дана је, последњи пут, на свом Телеграм каналу поставио снимак у коме прети Москви жестоким одговором на ракетне ударе.

Неки украјински медији јавили су да је удар руских ракета био на канцеларију Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине. Исту информацију је објавио бивши посланик Раде, Иља Кива.

Буданов је признао да је тешко рањен у Донбасу

Шеф украјинске војне обавештајне службе Кирил Буданов рекао је да је током учешћа у сукобу у Донбасу задобио тешке повреде када га је фрагмент мине погодио тачно испод срца, након чега је препешачио још око пет километара.

„Не може се извадити из тела, опасно је. Пробушени су ми леђа и врат. Сам сам прошао линију фронта, на адреналину, око пет километара, а онда сам пао исцрпљен. Рана је била тешка, али у принципу можете живети“, наводи његове речи украјинска агенција УНИАН.

Буданов није прецизирао када је тачно задобио ову рану, међутим, наводи се да је укупно током свог учешћа у сукобу у Донбасу шеф украјинске војне обавештајне службе наводно три пута рањен.