Прочитај ми чланак

ПАТОЛОГ Роџер Ходкинсон: Корона највећа подвала неупућеној јавности у историји

0

Напомињући да је и вирусолог, др Ходкинсон истакао се као директор биотехнолошке фирме која производи тестове за корону, „можда понешто зна о томе“

Патолог Роџер Ходкинсон изјавио је приликом видео конференције са званичницима канадске владе у Алберти да је текућа криза с вирусом корона „највећа подвала икад учињена спрам неупућене јавности“.

Хокдинсонови коментари изнесени су током разговора у који су били укључени представници Комитета за јавне услуге, а видео снимак постављен је на Јутјуб.

Напомињући да је и вирусолог, Ходкинсон је истакао да као директор биотехнолошке фирме која производи тестове за корону „можда понешто зна о томе“.

„У јавности влада потпуно неоснована хистерија иза које стоје медији и политичари. Нечувено. Ово је највећа подвала неупућеној јавности у историји.“

Доктор је рекао да се против ширења вируса не може учинити ништа, осим заштите старијих и подложнијих људи. Читава ова ситуација значи да „политичари глуме љекаре, а то је веома опасна игра“.

Ходкинсон је напоменуо да је „држање растојања бескорисно, јер се ковид преноси аеросолима који лете око 30 метара док се не приземље,“ позивајући да се друштво одмах поново отвори да би се избјегло разорно дејство свеопштег затварања.

Сматра и да је обавеза ношења маске потпуно бесмислена: „Маске су потпуно бескорисне. Не постоје никакви докази за њихову дјелотворност.“

„Папирне и платнене маске нису друго до јавно исказивање морално-политичке подобности. Најчешће их ни не носе правилно. Права комедија. Сироти, неупућени људи – не говорим то у подругљивом смислу – ходају попут леминга, покорно стављајући маске на лице, немајући притом појма зашто.“

Осврнуо се и на непоузданост пи-си-ар (PCR) тестова, напомињући да „позитиван резултат теста не значи, наглашавам: не значи, клиничку инфекцију“ и да би требало престати с тестирањем, јер погрешне бројке „стварају хистерију у јавности“.

Ходкинсон је рекао да је ризик од смрти у покрајини Алберта за људе млађе од 65 година „један на триста хиљада“ и да је „нечувено“ затварати читаво друштво због нечег што је назвао „само још једним тежим грипом“.

„Потпуно ми је несхватљиво да је све достигло овакве размјере. С овим би се требало свршити још сутра“, закључио је др Ходкинсон.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!