Прочитај ми чланак

Медији у САД: Русија може напасти западну инфраструктуру као освету за Северни ток

0

У Америци су се уплашили одговора Русије на саботажу Северним током, пишу аутори The National Interest (NI).

Говорећи на церемонији пријема нових региона у састав Руске Федерације, Владимир Путин је одржао веома оштар говор у којем је недвосмислено критиковао колективни Запад.

Говорио је о томе да хегемонија САД и њених вазала постаје тоталитарна и деспотска, као и о „новом расизму“ – сви који не желе да се повинују Западу одмах се записују као варвари и дивљаци.

Путин је, између осталог, поменуо и ситуацију са саботажама на гасоводима система Северни ток. Председник РФ је директно свалио кривицу за подривање гасовода на Англосаксонце.

„Англосаксонцима санкције више нису довољне, они су прешли на саботажу – невероватно, али истинито. Организовањем експлозија на међународним гасоводима Северни ток који иду по дну Балтичког мора, они су заправо започели уништавање паневропске енергетске инфраструктуре“, рекао је Путин отворено.

Такође је напоменуо да је то јасно свима који имају користи од овога. Иза саботаже стоји онај ко ће имати користи. Ове речи су озбиљно уплашиле америчке представнике. Како наводи НИ, могуће је да ће Москва размотрити опцију узвратних удара на критичну западну инфраструктуру.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!