Прочитај ми чланак

Језиви снимак приказује украјинске војнике заробљене на минском пољу 18+

0

Украјински дрон снимио је кијевске војнике усред неуспешног напада током текуће контраофанзиве против Русије

На мрежи се појавио драматичан снимак дрона који приказује украјинске трупе заробљене у минском пољу током контраофанзиве у руској области Запорожје.

Драматични снимак је у понедељак објавио украјински новинар Јуриј Бутусов, за кога се верује да је повезан са бившим председником Петром Порошенком, али је накратко нестао са његовог интернет портала и друштвених медија.

Изузетно језив видео чији се линк налази на дну чланка, наводно приказује неуспешан напад 47. механизоване пешадијске бригаде, елитне украјинске јединице створене прошле године усред сукоба са Русијом.

Јединица је очигледно добро опремљена хардвером и опремом коју је испоручио Запад, са више борбених борбених возила пешадије (ИФВ) америчке производње Бредли која се види на снимку дронова.

На снимку који је Бутусов објавио се види вероватно онеспособљени и напуштени тенк са прикаченом опремом за миноловце, као и неколико возила Бредли. ИФВ-и постављају димне бомбе у очигледном настојању да обезбеде покриће за више повређених војника. Борци су се наизглед искрцали на јако минираној локацији, при чему је више војника изгубило удове и задобило друге тешке повреде.

Виде се ИФВ како маневришу на терену у покушају да покупе рањене. Може се видети како један од војника пажљиво бира место за искрцавање док покушава да дође до друга.

Борац на крају бира кратер у који ће скочити, за који се испоставило да садржи противпешадијске мине. Настала експлозија му је однела једну ногу изнад колена, као што се види на снимку.

Украјина је започела своју дуго најављивану контраофанзиву почетком јуна, више пута нападајући руске положаје на различитим тачкама преко линија фронта, при чему су најинтензивније борбе забележене у Доњецкој Народној Републици и у Запорожској области, која је прошле јесени званично укључена у састав Русије.

До сада, напори нису дали било какве опипљиве резултате, јер је Кијев изгубио хиљаде војника и стотине комада војне опреме коју је испоручио Запад.

Упозорење: Видео је изузетно језив

Видео се налази ОВДЕ