Прочитај ми чланак

Један од директора Креди Свис – „ментално оболели мушкарац који верује да је жена“

0

Филип "Пипс" Банс је иначе именован у "Фајненшел тајмсу" за једну од "100 најуспешнијих пословних жена" 2018. године

Један од директора банкарског гиганта „Креди Свис“ Пипс Банс оптужен је у јавности да је „ментално оболео“ зато што се повремено изјашњава као жена.

„Креди Свис“ се иначе налази у жижи пажње због стрмоглавог пада вредности акција, а економиста Роберт Кијосаки, који је тачно прогнозирао крах „Лиман брадерса“, очекује да је после колапса америчких „Силикон вели бенка“ и „Сигначер бенка“ следећа на реду банка „Креди Свис“.

На Бансовом Линкд ин профилу пише да банкар користи заменице за женски род и множину (која је на енглеском родно неутрална), те да је директор стратешких програма за глобална тржишта и технологију у „Креди Свис“, пише „Њузвик“.

Након што је вредност акција инвестиционог гиганта опала за више од 20 одсто, неки корисници друштвених мрежа приписали су то Бансу и његовој високој позицији у „Креди Свис“.

Истраживачки новинар и писац Џордан Шахтел поделио је Бансову слику на Линкд ину и назвао га „ментално оболелим.“

„Шеф глобалног тржишта у ‘Креди Свис’ је ментално оболео ‘родно флуидан’ мушкарац који мисли да се понекад пробуди као жена“, написао је Шахтел.

Џордан Шахтел је затим поделио Бансов статус са Линкд ина на којем директор „Креди Свис“ наводи да га је Банка Лондона укључила у ужи избор за награду за „Узор године“.

Корисница Твитера под називом Нина Византина такође је указала на чланак „Инвинг стандарда“ из 2018. године, у коме се извештава да је утицајни енглески лист „Фајненшел тајмс“ укључио Банса у листу „Сто најуспешнијих пословних жена“.

Корисник под називом Тимјбо је довео Бансов родни идентитет са финансијским мукама „Креди Свис“ у хештегу „постани друштвено освешћен и банкротирај“.

Индијски новинар Сураџит Дасгупта је Пипсов случај прокоментарисао на следећи начин:

„Пипа „Пипс“ Банс (рођен као Филип Банс): Како пљачкати као мушкарац, а затим играти жртву као жена. Ово вам је друштвено освешћени свет.“

Амит Тадани, који се на Твитеру описује као хирург и водитељ подкаста, рекао је да случај Пипса не представља „родну флуидност“ већ „проживљавање дубоких фантазија и њихово легитимисање фенси именом.“

Након оштрог пада вредности акција „Креди Свис“ је саопштио да ће искористити опцију да позајми до 50 милијарди франака (53,7 милијарди долара) од централне банке како би могла да подржи клијенте.