Прочитај ми чланак

Фирми брата Дарије Кисић од Поште посао од 620.000 евра!

0

Компаније Nites и Ingram Micro су на тендеру Јавног предузећа "Пошта Србије" добиле посао вредан 72,8 милиона динара (око 620 хиљада евра) без обрачунатог ПДВ-а. Предмет јавне набавке била је куповина уређаја за бекап и оправак Oracle базе података.

Брат министарке за рад Дарије Кисић, Бојан Кисић, иначе је у Нитесу на једном од руководећих позиција, пише Нова економија.

Foto:ministrastvo za rad i zapošljavanje

Заједничка понуда фирми Nites и Ingram Micro била је једина у тендерском поступку. Понуда укључује и анагажовање подизвођача, предузећа „Oracle Srbija & Crna Gora“, који ће извршити 5,5 одсто уговора о купопродаји, како пише у одлуци о додели уговора.

Пошта је на тендеру набавила два рачунарска сервера (компјут сервера) са најмање 384 гигабајта меморије, пет сервера за складиштење података (сториџ сервера) са минимум 128 гигабајта, као и 60 софтверских лиценци за „рикаври“ уређај, односно за уређај „за опоравак“.

Услов је био да фирма која конкурише мора да достави фотокопију Oracle серфитиката, као и фотокопију потврде звања „Специјалиста за подршку за Орацле сервер базе података“.

Нитес група, осим у Србији, послује и у Чешкој, Црној Гори и Босни и Херцеговини. На њиховом сајту се до скоро налазила информација да је Бојан Кисић директор операција (Chief Operations Officer).

Ова информација је стајала на интернет страници Нитес групе у фебруару, али је сада име Бојана Кисића избрисано. На питања Нова економије о томе да ли је Кисић и даље запослен у овој компанији, као и на којој позицији ради, из београдског представништва Нитеса нису одговорили до објављивања текста.

Фирма Нитес је у фебруару, заједно са компанијом Сигнал МГ, од „Пошта Србије“ добила посао развоја и имплементације платофрме е-нотар вредан 172,9 милиона динара без ПДВ-а, што је око 1,5 милиона евра.

Крајем 2021. године са Министарством здравља компанија је потписала уговор о проширењу електронског рецепта за лекаре и специјалисте који је вредан 161,6 милиона динара (близу 1,4 милиона евра).

Истраживање БИРН-а је показало да су од 2013. године до маја 2020. године фирме Нитес групе само у Србији потписале 27 уговора вредна око 26,8 милиона евра, саме или у конзорцијуму са другим фирмама.

Пословни партнер Нитеса, Ingram Micro је у новембру 2021. године добио посао услуге ОРАЦЛЕ лиценцирања на тендеру који је расписала Канцеларија за информационе технологије и електорнску управу.

Победничку, и уједно једину понуду, поднела је фирма Ingram Micro са подизвођачима Comtrade System Integration и Khaoticen, а уговор је био вредан 2,2 милијарди динара (18,4 милиона евра).

Да подсетимо, Кхаотицен је већ био партнер компаније Нитес и то у пословима имплементације система за безбедно управљање СЦАДА окружењем. Овај посао, вредан 3,7 милиона евра, Нитес и Khaoticen су од ЕПС-а добиле 2020. године.

ИТ компанија Khaoticen је прошле године за 661.000 евра купила Водопривредно привредно друштво (ВПД) Смедерево и то тако што је само формално променила своју делатност у „изградња хиротехничких објеката“ на само пет месеци, колико је и трајао поступак приватизације, о чему је наш портал писао. Фирма последњих година добија низ вишемилионских послова од државе.