Прочитај ми чланак

Милица долази на место Дарије Кисић? Заветници откривају који договор имају са СНС

0

Српска странка Заветници већ своју председницу Милицу Ђурђевић Стаменковски представља као министарку и то, по свему судећи, задужену за бригу о породици и демографију. На Фејсбук страници ове странке, у линку интервјуа који је Ђурђевић Стаменковски дала за "Ало" стоје тагови - Влада, Република Србија, министарство, министарка, породица... Тако је врло могуће да се већ зна ко ће доћи на место Дарије Кисић.

Председница Заветника ово је практично потврдила и у самом интервјуу.

На питање да ли улази у нову Владу, Ђурђевић Стаменковски каже:

„Улазак у власт у одређеним општинама је резултат искрене и директне жеље странке Заветници да утиче на стабилизацију прилика и решавање локалне проблематике. Наши локални одбори имају опозиционо искуство, знају где леже проблеми и разлози незадовољства, и као такви могу помоћи у решавању свега што се тиче логистичких потреба, општинске администрације, комуналија, саобраћаја и локалне привреде. Централа се труди да створи шансу и радује нас што су општински одбори одлучили да шансу искористе кроз конкретан рад, а не само кроз критику. А да ли ће то бити део ширег процеса на државног нивоу, видећемо у наредном периоду. Не журимо, не јуримо, ту смо за Србију увек и на сваком месту“:

Следеће питање је било у ком ресору би могла да да свој максимум, на шта она одговара:

„Мој рад и ангажман и пре и током парламентарног статуса били су усмерени на одбрану националног идентитета и територијалног интегритета. Посвећеност и подршка породицама, решавање проблема у просвети, решавање демографских изазова, као и борба за права Срба у региону, у РС, Црној Гори и шире одувек су били у фокусу наше и моје политике лично“.

Подсетимо, Нова је писала о томе да је председница Српске странке Заветници већ добила понуду за сарадњу са Српском напредном странком и једно министарство у новој Влади Србије.

То је практично потврђено тако што су Заветници уши у власт са СНС, у неколико општина.

Наиме, 30. јануара одржана је конститутивна седница Скупштине општине Куршумлија. Иако су Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије имале неопходну већину да саме формирају власт, прикључили су им се Заветници.

Странка Милице Ђурђевић Стаменковски у Куршумлији је на изборима добила два одборничка места, а након уласка у коалицију са влашћу припало им је место потпредседника Скупштине и добили су једног члана Општинског већа.

Затим је ова странка ушла у власт у још неколико општина.

Све то дешава се након што је последњег јутра у 2023. години председник Србије Александар Вучић је на телевизији Прва рекао да је на изборима видео много талентованих политичара који имају своје странке, а које би волео да види и у Српској напредној странци. Међу њима је, према његовим речима, и председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

“Видео сам много талентованих људи попут Милице Ђурђевић Стаменковски, које бих волео да видим у СНС-у. Наравно у тој жестокој борби понекад погреше, али имају тај таленат“, рекао је Вучић и додао да је председницу Заветника желео у СНС-у и пре седам-осам година.

„Волео сам да је видим и пре седам осам година у СНС, али потребно јој је сазревање и искуство, верујем да ће та жена добити прилику да то уради у будућности“, поручио је тад Вучић.

С друге стране, Ђурђевић Стаменковски је тада рекла да није било разговора о приступању СНС-у, а да похвалу председника доживљава као признање.