Прочитај ми чланак

Данас у Европи нема слободе: Француски политичар упозорава на опасности које прете

0

Велики покрет подиже се у Европи. Европски народи су схватили опасност од исламизације континента.

То, у ексклузивном интервјуу за „Новости“, поводом „процвата“ националних политичких групација широм Старог континента истиче председник француске странке Поновно освајање.

У сусрет предстојећим европским изборима, чију листу предводи Марион Марешал, наш саговорник истиче да кључна подела свугде у Европи постаје око тога да ли прихватамо исламизацију континента:

– У свим земљама Европе покрети који се боре против исламизације имају ветар у једрима, јер народи почињу да се буде и постају свесни ове опасности.

Верујете ли да се заиста то примећује у целој Европи?

– Видљиво је свугде, у Лондону, Паризу, Берлину, Бриселу који све више личи на калифат.

Код вас постоји очити пример на Косову, како је демографија за један век потпуно променила природу те територије. Ви сте прави пример последица исламизације. У једној од мојих књига у целом поглављу поредим Сен Дени у Француској с Косовом…

Све се то дешава, често понављате, и у многим сферама свакодневице?

– Ислам је тотална релгија, што значи да није реч само о вери, већ и о правном кодексу, политичком режиму, цивилизацији. Намеће се или проповедањем, или силом. Прво муслиманима, а онда и „неверницима“. Муслимане који не примењују стриктно учење такође сматрају невернима.

То почиње да се дешава у целој Европи. Претходних дана смо имали прилику у Француској да видимо како је човек убијен зато што је пио чашу вина током Рамазана или младе жене које туку зато што се облаче на европски начин.

Французи и Европљани почињу да схватају шта то значи. Пре двадесет година многи су мислили да претерујем и да имам апокалиптичну визију. Људи нису хтели да виде шта се догађа. Данас их све више схвата да је то била истина.

Све је, чини се, мање демократије на Старом континтенту?

– Све је мање слободе. Мање је слободе говора, мишљења, размишљања. Вокизам-левица прича као Волтер, али уистину мисли као Сен Жист који је говорио: Нема слобода за непријатеље слободе.

Колико смо у опасности од рата цивилизација?

– Западне земље су данас у дефанзиви. Многобројне цивилизације желе историјски реванш према Западу који их је побеђивао вековима. Верујем у теорију судара цивилизација.

Ту мислите на исламски тероризам?

– Ја то зовем џихадом. То је шири термин од тероризма. То су и трговина дрогом, и насиље на улицама.

Многи кажу да је актуелна исламизација на европском тлу први пут виђена на тлу бивше СФРЈ, у БиХ?
– Управо тако, али свет тога тада није био свестан. Турска мало-помало поново осваја територије које су раније биле под њеним утицајем. Саудијска Арабија такође даје доста новца за изградњу џамија.

Постоји нека врста конкуренције између ове две велике исламске силе у циљу реисламизације Балкана. То је веома забрињавајуће за Европу. А започело је ратом у бившој Југославији.

Нико од великих европских лидера није схватао шта се догађа. Данас се затвара круг који је започео 1823. године ратом за ослобађање Грчке, када су европске силе желеле да поново хришћанизују територије које је Отоманско царство претходно исламизовало.

Који је интерес Европе да „дигне руке“ од Балкана?

– Не мислим да постоји посебан интерес. То је мешавина непознавања ситуације, јер нисам сигран да већи део европских лидера познаје историју Балкана, и идеолошке заслепљености причом о људским правима.

Сва питања гледају под тим углом, а требало би да их посматрају и кроз историју и велики конфликт између хришћанске и грчко-римске историје с отоманским и арапским исламом.

Хоће ли Србија имати своје место у европској породици народа и је ли та фамилија актуелна ЕУ?
– Свакако да има своје место. Ви сте европска земља. Нисам заборавио да је Србија била верни савезник Француске у два светска рата. Не заборављам да постоји Споменик захвалности Француској у Београду.

Свестан сам пријатељства које везује наша два народа читав век. Не разумем најбоље зашто се предност даје земљама које су много удаљеније од Европе и које су исламизоване.

Улазак у ЕУ је комплексан за цео Балкан, али у том случају би требало имати глобалну визију, а не кажњавати Србију. Борба Срба је праведна, Милошевић је мало упропастио

својом бруталношћу и комунистичким национализмом без нијансе, али морамо да бранимо Србе и да им се приближимо.

Србију уцењују да се одрекне дела своје територије, Косова, да би ушла у ЕУ?

– Таква уцена је скандалозна, у тренутку док је српско становништво на Косову угњетено притиском албанско-исламске популације. Ово више нису деведесете и они који данас пате су Срби с Косова. Морамо да их заштитимо у име исте идеологије људских права.

Не можемо да имамо два аршина. Треба да се престане са једностраним ставом на штету

Срба, на Косову, као и у целој Србији. Морамо да будемо много осетљивији на велики покрет борбе цивилизација који се одвија на Балкану и који представља лабораторију за оно што нас чека на Западу.

„СТОП“ ЗА СВУ МИГРАЦИЈУ

Борите се против прилива миграната?

– То је почетак свега. Треба затворити врата и прозоре за сву миграцију, нарочито за ону

која долази из арапско-исламског света. То је прва ствар која треба да се уради, направити поморску блокаду у Медитерану и финасирати све приобалне земље да нам у томе помогну.

Морамо да мењамо европска правила која нас спречавају да враћамо мигранте, а у националном законодавству да укинемо све повољности које их привлаче.