Прочитај ми чланак

Билд: У немачком вртићу уређена просторија за сексуалне игре

0

Обданиште у северној Немачкој поставило је просторију у којој деца могу да „пипкају и истражују једно другом тело”.

Како преноси Билд, хановерски огранак Радничког удружења планирао је да опреми просторију за „играње доктора“. Међутим, васпитачи у вртићу су развили методологију по којој деца у просторији могу да „мазе и истражују” своје тело и тела друге деце.

Управа вртића је радосно слала писма родитељима у којима их обавештава о новости, али су многи очеви и мајке били шокирани и огорчени овом идејом и поднели су притужбу тражећи да се утврди шта се дешава у предшколској установи.

У просторији је постављена софа са јастуцима и ћебадима, а опремљена је и пећина за игру са меком постељином. У писму се наводи да су „деца заинтересована да истражују своја тела и тела друге деце“.

Поред тога, у поруци су наставници навели да ако су раније деца задовољавала своју радозналост вирећи једни у друге под тушевима и у жбуњу, сада ће деца то моћи да раде у опуштеној атмосфери.

Нико неће чувати децу. Управа вртића је саопштила да ће свако дете за себе одлучити да ли жели да се упушта у „телесне и полне игре” и са ким.

Једно од развијених правила гласи да девојчице и дечаци могу да се „мазе или проучавају само онолико колико им је драго”.

Одлучили су и да у просторију окаче слике које ће показати шта се може, а шта не може. Конкретно, пиктограми ће објаснити деци да ништа не треба да се убризгава у „рупе на телу другог детета“.

„Ово је далеко најодвратнија ствар коју сам икада прочитао“, написао је један родитељ у разговору у вртићу.

У Асоцијацији социјалне заштите за раднике целокупна одговорност је пребачена на вртић.