• Почетна
  • СВЕТ
  • У Бургасу, у Бугарској терористички напад: 9 мртвих, 33 повређених
Прочитај ми чланак

У Бургасу, у Бугарској терористички напад: 9 мртвих, 33 повређених

0

Експлозија на аеродрому у Бугарској

Софија — Девет  људи је погинуло, 33 повређено у експлозији бомбе у аутобусу са израелским туристима на аеродрому у Бургасу у Бугарској.
Израел: Иран стоји иза напада.

 

Сведоци кажу да је реч о самоубилачком нападу који се десио у бугарском црноморском летовалишту.

 

Бугарски медији јављају да је четворо људи примљено у болницу са тешким повредама и опекотинама. Велики број кола хитне помоћи и ватрогасаца је на лицу места. Из полиције кажу да је ватра захватила још два аутобуса у непосредној близини.

 

 

Аеродром у Бургасу је затворен, а сви летови се преусмеравају у Варну.

 

Израелски премијер Benjamin Нетанијаху каже да иза напада на аутобус у Бургасу стоји Иран.

 

Бугарска агенција БГНЕС, позивајући се на непотврдјене информације, наводи да је у експлозији погинуло девет људи. Бугарски државни радио БНР навео је да се ватра проширила на још два аутобуса који су, као и први, чекали туристе да их одвезу до хотела.

 

Градоначелник Бургаса Дмитириј Николив рекао је да се експлозија десила у аутобуса израелским путницима, што су потврдили и израелски званичници. Полиција је навела да је аеродром у Бургасу затворен и да се авиони преусмеравају на аеродром у Варни.

 

Очевици су израелским медијима рекли да је до огромне експлозије дошло недуго пошто је једна особа ушла у аутобус.

 

Портпарол израелског министарства спољних послова Џонатан Розенцвајг рекао је да је авион из Тел Авива слетео на аеродром у Бургасу, 400 километара источно од главног града Софије, у 16.45, а да је до експлозије дошло 40 минута касније.

 

"Не знамо да ли се ради о терористичком нападу. Знамо да се ради о експлозији", рекао је други портпарол истог министарства, Пол Хиршсон.

 

Из Министарства унутрашњих послова Бугарске речено је да је експлозија "терористички напад", преноси буграрски портал новините.com.
 

(Б92, Танјуг)