Прочитај ми чланак

Амерички војници спремали атентат на Обаму

0

Вашингтон је објавио да је разоткрио тајну терористичку организацију „Заувек бесмртни, увек спремни“ која је спремала државни преврат и ликвидацију шефа државе Барака Обаме.
Групу су, како је саопштено, чинили војници и млађи официри Треће моторизоване пешадијске дивизије који су планирали да прво преузму контролу над својом војном базом (Форт Стјуарт, Џорџија), завладати складиштима оружја и муниције, потом дићи у ваздух центар унутрашње безбедности и водоснабдевања Џорџије. Следећи корак је требало да буде атентат на Обаму.

Као шеф четворочлане групе означен је војник Ајзек Агиги који наводно није скривао да, по његовом мишљењу, „црнцу са чудним именом није место у Белој кући“.

Завера је откривена након што су Агиги и његови саучесници у једној шуми недалеко од базе убили дојучерашњег колегу 19-годишњег Мајка Рорка и његову девојку – бојећи се да би их могао издати.

Како је објавила Изабел Поли, државни тужилац Џорџије, завереници су на куповину оружја потрошили 87.000 долара, а могуће је да их је било више и да су имали и помагаче изван Форт Стјуарта.

Да ли је ово афера која треба да побољша Обамине изборне изгледе – остаје да покажу наредне недеље.

 

(fakti)