Прочитај ми чланак

Звездиних 4-1-4-1: Нинковић и Дауда прете Џејмсу!

0

CRVENA ZVEZDA

(mozzartsport)

„Данас сви играју фудбал“, изговор је од којег се свим љубитељима фудбала у Србији дигне коса на глави. Па тако и навијачима Црвене звезде, који се надају да ће црвено-бели, као што им реноме клуба налаже, у првом мечу са ИБ Вестманејом прегазити ривала и доказати да српски фудбал има чиме да се подичи.

Али, с обзиром на катастрофално издање шампионске екипе Партизана против Ширака, па и све силне бламаже црвено-белих у протеклих неколико година, јасно је да Звезду не очекује „шетња кроз парк“ и да баш због и те како треба обратити пажњу на оно што ће црвено-бели приказати на старту сезоне.

Пре свега, због тога што ће Славиша Стојановић коначно дебитовати на клупи Црвене звезде. Заиста дебитовати. Баталимо пријатељске мечеве.

А како ће то изгледати у пракси?

На голу Бобан Бајковић, на десном беку Марко Вешовић, штоперски тандем чиниће Јован Крнета и Дарко Лазић, а уз леву аут линију оперисаће Никола Мијаиловић.

Нешто испред њих играће Александар Ковачевић, који ће имати задатак да квари игру противника, док би остали део екипе требало да пронађе рупу у противничкој одбрани.

То се пре свега односи на капитена Ненада Милијаша и највећу узданицу црвено-белих Милоша Нинковића, који ће вући конце на средини терена. На крилима Нејц Печник (десно) и Филип Касалица (лево, с тим да би требало очекивати ротације), а у нападу усамљени Абиола Дауда, који је ипак добио предност у односу на Стефана Михајловића.

Међутим, треба очекивати да ће, ако све буде ишло по плану, у наставку и Звездина деца добити шансу, па међу њима и Михајловић и Вукан Савичевић. Па и још неко.