Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ПРОТИВ ДИНАМА ИЗ ЗАГРЕБА БИЈЕ КЉУЧНУ БИТКУ ЗА ЛШ: Балкан ће горети…

0

Овакав исход је могућ већ од понедељка, када ће бити одржан жреб за плеј-оф у Ниону

Испадање Лудогореца од Видеотона у 2. колу квалификација за Лигу шампиона отворило је могућност да баклански дерби у плеј-офу Лиге шампиона, где би могли да се састану Црвена звезде и Динамо из Загреба.


Наиме, ни Звезда ни Динамо немају коефицијент да буду међу повлашћенима на жребу, али ће Динамо бити у том шеширу, јер његов ривал у 3. колу (Астана) јесте носилац, па ако Загрепчани елиминишу Казахстанце, преузеће њихово место носиоца.

Звезда са друге стране неће бити међу повлашћенима, па су јој потенцијални ривали ПСВ или победници следећих дуела Салцбург – Шкендија, Селтик – АЕК и Астана – Динамо Загреб.

Нема сумње да би то био велики дерби какав нисмо видели између Звезде и Динама још од распада бивше Југославије.

Био би то меч високог ризика, вероватно би УЕФА и забранила гостујуће навијаче, како би се спречили евентуални инциденти.

Подсетимо и да УЕФА води поступак против Звезде због понашања навијача на утакмици против Судуве, а каква ће казна бити сазнаћемо 10. августа, када ће се већ знати ко је потенцијални ривал Звезде у 4. колу, уколико пре тога елиминише Спартак из Трнаве, са којим се састаје у 3. колу.