• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда плаћа 34 играча, а има око 48 милиона евра дуга!
Прочитај ми чланак

Звезда плаћа 34 играча, а има око 48 милиона евра дуга!

0

Marakana-1

(Телеграф)

Доласком перспективног голмана Предрага Рајковића и везисте Горана Гогића, али и последње аквизиције Марка Петковића, тренер Црвене звезде Славиша Стојановић званично има 34 играча на располагању у борби за титулу.

Дакле, пуне три поставе. Од 1. јула до данас Звезда је довела 14 играча. Рекло би се, пуно, па и превише, кад се узму у обзир енормни дугови клуба, који износе око 50 милиона евра.

Имајући у виду да вицешампиона Србије и ове године нема на евросцени и да ће се борити “само” за титуле шампиона Србије и национални куп, логично се поставља питање како ће клуб који је и даље у огромним дуговима моћи да исплаћује плате оволиком броју играча.

– Имали смо 50 играча под уговором кад смо дошли. Није лако преко ноћи то смањити. Свесни смо да очекујете да доведемо само играче који праве разлику, али то не може ни Барселона. Само Ћави, Инијеста и Меси праве разлику – каже спортски директор Зоран Стојадиновић.

Начин за постизање погодних финансијских уговора очигледно постоји. Чланови управе углавном нису били сложни по питању свих трансфера, али су већински били против довођења још неколико странаца.

Тренер Славиша Стојановић је још пред прошлонедељну утакмицу с Напретком рекао да му је потребно још играча у конкуренцији.

– На неким позицијама су слатке муке, а на неким требају нови под хитно. Немам шта ново да кажем. Време цури, а не померамо се са места. Појављују се нека нова имена и надам се да ћемо то решити – рекао је тада Стојановић, који је најавио још једно појачање.

Подсетимо, од почетка прелазног рока новајлије на “Маракани” су: Ђорђе Ракић, Нејц Печник, Александар Ковачевић, Никола Мијаиловић, Милан Јокић, Милош Нинковић, Омега Робертс, Мигел Араухо, Новак Мартиновић, Ифеани Оњило, Драган Мрђа и последњи Марко Петковић.

Клуб су раније напустили Урош Спајић (Тулуз), Никола Максимовић (Торино), Огњен Мудрински (Гројтер Фирт), Каду (Шериф), Никола Микић (Маниса), Лука Миливојевић (Андерлехт), Никола Петковић (тренира са Вождовцем) Огњен Ожеговић и Никола Караклајић (позајмица у Вождовац).

Постоје понуде за Абиолу Дауду и Филипа Младеновића, али ако и оду, Звездин први тим и даље се врти око броја 30.

За екипу која мора да послује економично − и превише…