Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ЈУРИ Теодосића и Јовића, али и НБА појачање!

0

После освојена три пехара прошле сезоне и обезбеђеног повратка у Евролигу, Црвена звезда решила је да се значајно појача и на јесен стане на црту најбољим тимовима Старог континента. Пошто је продужила уговоре са окосницама прошлосезонског тима, Звезда је ојачала центарску линију са Огњеном Кузмићем и Дериком Брауном, док је на позицији бека трећи пут црвено-бели дрес обукао љубимац "делија" Чарлс Џенкинс. Ни ту се регионални шампион не зауставља.

Како сазнаје Српски телеграф, на мети скаута тима са Малог Калемгдана налазе се искусни играчи Милош Теодосић(32), Стефан Јовић(28) и Пефи Марковић(31), док се воде преговори са Ајзером Бриском(23), чланом НБА лигаша Орландо Меџика, који је протеклу сезону провео у развојној лиги.

Што се високих играча тиче, ту је избор сужен на три имена. Поред Џејмса Гиста(32), о чијем повратку у Србију бруји цела Европа, Звезди је занимљив Француз Аксел Тупан(26) из Олимпијакоса, као и искусни Нигеријац, Мајкл Ерик(31), коме је истекао двогодишњи уговор са Дарушафаком.

– Сигурно ће бити од два, до три појачања, дакле 100 одсто на позицији плејмејкера, као и на позицији центра. О именима и националностима играча не бих овом приликом, јер их је више у оптицају – потврдио је председник клуба Небојша Човић.

Моћан тим, Звезда би требало да комплетира у наредним данима, што је недавно најавио и тренер Милан Томић, рекавши да ће тек тада моћи да оде на миран заслужен годишњи одмор.