Прочитај ми чланак

Зла коб породице Милошевић

0

savo-milosevic-1385753325-405001

Била је магла, али Андрију ништа није могло да спречи да крене у Београд да види сина и ћерку. Ни ноћна вожња му није сметала. Зато је у петак и кренуо, али је трагично завршио код наплатне рампе у Шимановцима.

Овако причају пријатељи Андрије Милошевића (38), млађег брата прослављеног фудбалског репрезентативца Србије Саве Милошевића, који је погинуо прекјуче око 17.30 сати на аутопуту Шид-Београд док је журио да се види са сином Матијом и ћерком Јаном који живе са мајком Данијелом у Београду. Његов аутомобил „мерцедес” ударио је камион „застава”, власништво НИС-а, који је превозио боце са гасом. На њих је потом налетео и аутомобил „голф”, а „мерцедес” је од силовитих удараца слетео у канал крај пута.

– Био је брижан отац и редовно је посећивао децу. Тако је требало да буде и у петак – кажу његови пријатељи из Бијељине, и додају да је брат Сава у шоку.

Милошевић је једно време живео у Лозници, где је имао кућу. У последње две године боравио је чешће у Београду. У Јањи код Бијељине имао је фирму за експлоатацију дринског шљунка „Омега СМ”.

– Андрија је омиљен у спортским круговима, а посебно међу играчима фудбалског клуба Пролетер из Јоховца. Био је и веома активни члан управе клуба – наводи Драган Тешић, спортски радник из Бијељине.

Сви који су познавали Андрију о њему говоре само најлепше.

– Дуго смо се познавали и често дружили. Једна веома позитивна особа. У слободно време смо често играли билијар – истиче Мићо Лазић из Бијељине.

И Обренко Миљковић, рукометни судија, подсећа на последње дружење с Андријом.

– Пре два дана смо били у кафићу. Наравно, разговарали смо о спорту. Андрија је био прави џентлмен, галантан и одличан момак – подвлачи Миљковић.

Саво, Андрија и њихова сестра Цвијета, која је најмлађа, рођени су у семберском селу Јоховац. У њиховој породичној кући данас нико не живи. Мајка им је умрла, а отац Стево трагично настрадао пре две године. Савиног и Андријиног оца убио је из пушке њихов деда Саво, и то приликом породичне свађе. И деда Саво је касније преминуо у фочанском затвору, где је био на издржавању казне.

После ове трагедије, Саво Милошевић само је повремено посећивао породичну кућу у Јоховцу. Ретко је долазио и млађи брат Андрија. Њихова сестра Цвијета, коју Бијељинци зову Мира, остала је да живи у Бијељини. Она је јуче са члановима најуже породице била у кући. Није хтела да излази нити да прима посете.

Игор Микља: Сава у шоку

Из медија сам сазнао за ову велику трагедију. Чуо сам се са Савом Милошевићем и он је био шокиран. Видно је потресен. То је све што могу да кажем – рекао је Игор Микља, најбољи пријатељ Саве Милошевића.

Данијела Вранић: Тешко

Не могу да верујем да се то догодило Сави. Емотивна сам и ово ми тешко пада. Саво је одличан пријатељ и знам колико је посвећен породици, па не могу ни да замислим колико му је ово тешко пало. Андрију сам једном приликом упознала када сам певала код њега у клубу – наводи певачица.

Томислав Караџић: Трагедија

Жалим због трагедије у породици Саве Милошевића. Одмах сам позвао Зорана Лаковића, генералног секретара ФСС, и рекао му да од данас сви морамо бити уз Милошевића, да му помогнемо – подвукао је Томислав Караџић, председник ФСС.

 (Блиц)