Прочитај ми чланак

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ: Зашто ме зову Жоц?

0

Evroliga-KK-Fenerbahce-KK-Partizan-6

 

Најбољи тренер Европе Жељко Обрадовић не сматра себе најбољим. Зашто, читаћете у ексклузивном новогодишњем интервјуу који је трофејни стручњак дао Телеграфу, а који ћемо објавити 1. и 2. јануара.

Обрадовић, између осталог, прича и о томе ко му је и кад дао надимак, како доживљава чињеницу да га у Истанбулу третирају као Бога, на ком језику прича с играчима у тајм-аутовима и како му се понекад поткраде оно наше чувено “бре“, како му је кад игра против Партизана и кога би од наших играча волео у свом Фенербахчеу.

Фото: Марко ТодоровићФото: Марко Тодоровић
Жоц такође по први пут говори и с ким од свих својих играча не разговара и зашто, која му је омиљена петорка саиграча, а која играча које је тренирао, којих 12 види као најбољи тим који је водио у каријери, зашто Дражена Петровића нико није могао да чува, због чега је Леброн Џејмс феномен, шта је његова тренерска филозофија, а шта животни мото и зашто му смета кад су микрофони око терена и на тајм-ауту.

С легендарним тренером причали смо и о сукобу Александра Ђорђевића и Предрага Даниловића, а Обрадовић се осврнуо и на избор Саше Ђорђевића на место селектора кошаркашке репрезентације Србије:

– Желим му сву срећу овог света на том месту. Изузетно је важно да сам верује у себе, а онда ће и играчи веровати у њега. То је кључ. Његова енергија, жеља и знање никад нису били спорни – поручује Обрадовић

 

(Телеграф)