Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ У САРАЈЕВУ ГОВОРИО О ПОНОСУ И ПАТРИОТИЗМУ: То није нешто што се учи

0

Нови селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић одрадио је први тренинг у Сарајеву и том приликом говорио о отказима неколицине играча.

Репрезентацију БиХ очекују квалиликације за Светско првенство у Кини 2019. године, а Босанци се налазе у групи са Словачком, Јерменијом и Шведском.

Након завршетка тренинга некадашњи стратег Партизана проговорио је о патриотизму, с обзиром да се суочио са отказима најбољих играча, попут Мирзе Телетовића или Јусуфа Нуркића.

„Главни играчи су они који су овде, то су они што су се одазвали и који хоће да играју за репрезентацију. Надао сам се друкчијој реакцији, знао сам да постоје одређени проблеми, али да вам кажем, ја те људе не познајем. Који су мотиви, разлози, не знам. На окупљању су били Кикановић, Милошевић и Стипановић. Сви они имају проблеме са повредама, поготово Кикановић и лекар је закључио да могу да се придруже после две и по седмице паузе што ја нисам хтео да прихватим.

Око ових других играча очекујем да се УО огласи, ова два играча из НБА и Гордића, Полутка, Карахоџића. Понос и патриотизам се не уче у школи и на тренингу. Или га имају или немају. Требају сви ти играчи да објасне и да их питате шта имају важније да раде овог момента осим да играју за репрезентацију. Наравно Савез има механизме, да пронађе одређене ствари за оне који нису заинтересовани да играју, да им буде комотније да играју него да не играју. Не бих волео да је било ко овде на силу, Савез мора да се огласи да заузме неки став. Али они који нису ту ме не интересују“, истакао је Вујошевић а пренело сарајевско Ослобођење.