• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић: Са Игокеом нема пријатељства на паркету (17,00)
Прочитај ми чланак

Вујошевић: Са Игокеом нема пријатељства на паркету (17,00)

0

part-igokea-030(Спортски журнал, фото: Н. Неговановић)

Прво место Игокее дефинитивно није прошло без одјека, чак ни међу навијачима Партизана.

Још када се поклопи и драматичан тријумф Вујошевићеве чете на врелом гостовању у Загребу, као и важност предстојећег меча, онда се и ствара атмосфера великог дербија који данас, у 17 часова (РТС, Арена 1), у Пиониру играју Партизан МТС и Игокеа.

Навијачима црно-белих није потребна посебна позивница, против Олимпије их је било око 6000 и то после пораза од Звезде, у знатно тежој ситуацији него која претходи мечу са Игокеом.

Али, Вујошевић их је ипак још једном позвао да помогну тиму да дође до неопходне победе на путу ка фајнал-фору.

Позивам све навијаче Партизана који су у могућности, да нам помогну у овом важном тренутку. Веома је битна утакмица, надам се да ће Пионир бити пун и да ћемо у недељу увече, уз помоћ наше публике, бити корак ближе пласману на завршни турнир – јасан је тренер црно-белих.

Шампион Србије је пре гостовања Цедевити у Загребу имао јасну рачуницу како да дође до фајнал-фора – са све четири победе! Прва рецка је „стављена“, на реду је следећа.

Игокеа је прва на табели и већ на основу те чињенице јасно је да нема шта да се прича о њеном квалитету. Ако се вратимо на почетак сезоне, нико је није стављао у обзир чак ни као озбиљног кандидата за фајнал-фор. Зато, пре свега честитке стручном штабу, јер колега Бајић, с обзиром на однос квалитета тима и резултата који прави, сигурно заслужује назив најбољег тренера Јадранске лиге ове сезоне – пун је речи хвале Вујошевић додавши:

Ми јесмо пријатељски клубови, али када дође утакмица нема пријатељства. Тако ће бити и овог пута.

Игокеа се гости код старијег брата

Игокеа и Партизан братски су клубови, али ће то пријатељство морати да оставе по страни у вечерашњем мечу 24. кола АБА лиге у којем је и једнима и другима изузетно потребна победа.

Тријумф, као императив, намеће се обема екипама. Александровчанима да би задржали прво место на табели, а црно-белима да направе нови корак ка пласману на фајнал-фор.

Ново тешко гостовање очекује нас у Београду. Без обзира на форму, Партизан има јак тим који поседује квалитет. Победа над Цедевитом у прошлом колу дала им је доста самопоуздања пред одлучујуће мечеве за пласман на фајнал-фор. Знамо да ће нас у Пиониру дочекати паклена атмосфера и нимало лак посао да остваримо нову победу. С друге стране и ми имамо доста квалитета што нам даје за право да се никога не бојимо и да са вером у победу идемо у Београд – изјавио је тренер Бајић