Прочитај ми чланак

Вујошевић: Може Партизан и боље да игра

0

dv(Спортски журнал, фото:: В. Марковић)

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су његови играчи дочекали Игокеу као екипу која заслужује да буде прва на табели, као и да је његов тим напредовао од последњег сусрета два ривала.

Било би глупо мислити да је Игокеа изненађење које неће издржати. Они су два кола пре краја регуларног дела на првом месту и ми смо их дочекали као тим који је на првом месту. Свесни смо…колики успех успех они праве. Врло је тешко играти против њих – рекао је Вујошевић после утакмице у Београду.

Партизан је победио 73:64, што је била његова прва победа над Игокеом ове сезоне, укључујући и припремне мечеве.

Ми смо у међувремену напредовали, добро смо контролисали скок. Морам да похвалим Жоа Ловерња и Друа Гордона, који су помогли скоку и чврстини под кошем. У појединим моментима смо губили контролу и осећај за време. Можемо ми и боље и ово сада показује да треба да имамо високе амбиције, односно да су нам амбиције оправдано високе. Има још много простора за напредак, надам се да ћемо га испунити радом и да ће се он видети на утакмицама које предстоје и на фајнал–фору, који је сада реалност – рекао је Вујошевић.

Он је истакао да је тријумф против Цедевите у Загребу био преломни меч за његов тим, који је после тога постао победнички. Новинаре је занимало и да тренер мало појасни у чему је све тим напредовао.

У одбрани, одбрани од контранапада, затварању коша, транзицији, мада ту још можемо боље, у квалитету блока…Реализација у шуту је нешто на чему мора да се ради… Трудим се да на сваки тренинг дођем припрељмен и да се он разликује од прошлог и да екипа буде боља него кад је тренинг почео… Имамо и много мање осцилација – рекао је Вујошевић.

Тренер Игокее Драган Бајић рекао је да је својим кошаракашима казао да је велика ствар да се игра у пуном Пиониру против Партизана и да се боре за прво место, а црно-бели за место на фајнал-фору.

То је велика ствар. Искрене честитке Партизану на заслуженој победи, од срца им желим да остваре што бољи успех до краја, заслужили су то радом и ове године и претходних година…Ми смо добро отворили утакмицу…али то је трајало неких 15 минута, док Партизан није показао своје најјаче оружје, а то је офанзивни скок. Успели смо после да се вратимо на неку пристојну разлику од шест поена, али нисмо имали снаге за више…Остаје нам да у претходна два кола оправдамо ово што смо до сада радили и боримо се за прво место…Било би још боље да Црвена звезда негде киксне, ја се надам да ће то бити сутра – рекао је Бајић.