Прочитај ми чланак

Љубавнице и тренери: Изјава Богдановића која је најјаче одјекнула

0

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси покушао је да понизи Радета Богдановића у једном телевизијском гостовању речима "Ко је тај". Давно беше 1997. година, када је баш Пикси био капитен Богдановићу у репрезентацији Југославије, па је некадашњи нападач Жељезничара, мадридског Атлетика и Вердера рекао да га "Пикси зна" и подсетио га на један догађај. И баш је изјава везана за тај догађај одјекнула.

Наиме, пошто Пикси „не зна“ ко је Раде Богдановић, најпознатији фудбалски аналитичар је одлучио да му освежи памћење…

– Пошто је Пикси рекао да не зна ко сам ја, сада ћу му се представити. Ја сам родом из Сарајева од оца Слободана, мајке Наде. Рођен у општини Ново Сарајево, село Тилава код Сарајева – почео је Богдановић гостујући на телевизији Уна, а онда испричао и једну анегдоту.

– А сад ћу да кажем конкретно. Када је месец дана пре него што ће да бежи из Србије дошао на Дојранско језеро да полаже за профи лиценцу по скраћеној, по привилегованој процедури да би отишао у Јапан да буде тренер, ја сам тамо био полазник тренерске струке за А лиценцу, јер сам пре тога положио за Б лиценцу. Ово сад први пут причам, вероватно ће се сетити – наводи Богдановић.

– Велика је Србија, али много мала да би се организовала школа у Србији, па смо отишли на Дојранско језеро, педесетак полазника, 6-7 тренера и 3-4 љубавнице. У тај хотел је дошао и Пикси и био је смештен на другом спрату, преко пута моје собе. Отишао је да се тушира тог дана кад је дошао, али нико му није рекао да немамо воде преко дана јер су биле рестрикције. Била је смешна сцена на ходнику, са пешкиром око струка, на глави шампион, све она пена, једно око затворено, на друго шкиљи и каже мени: „Богдане, има ли овде воде?“ Ја му кажем да нема због рестрикција мора хладном водом да се истушира. Тако да ја врло добро знам да он мене зна. А онда је добио лиценцу по скраћеној процедури. Ментор му је био из Француске, није дозволио да му ментор буде човек кога су звали „Свиња“. И тако се завршило његово добијање лиценце. Дакле, знамо се – закључио је Богдановић.

И није Раде Богдановић једини о ком је Драган Стојковић Пикси причао са ниподаштавањем. Радио је то и поменувши Немању Видића, нашег прослављеног репрезентативца и бившег фудбалера Црвене звезде, московског Спартака, Манчестер јунајтеда и Интера. За играча овакве каријере је рекао да га „критикују они који не раде у фудбалу и немају дан радног стажа у фудбалу“.