Прочитај ми чланак

ФС Русије позвао фудбалске опозиционаре на меч са Србијом

0

Русија и Србија ће 21. марта у Москви одиграти пријатељски меч, а Фудбалски савез Русије је одлучио да на ову утакмицу позове и наше бивше фудбалере који су у овој земљи оставили велики траг. Између осталих, позив су добили Немања Видић и Огњен Короман, који су у више наврата истицали да се не слажу са политиком државног врха, али ни са Славишом Кокезом, Драганом Џајићем, Браниславом Недимовићем - људима који ведре и облаче српским фудбалом.

Да подсетимо, дуел са Русијом биће прва од четири провере фудбалера Србије пред Европско првенство у Немачкој. О тој утакмици у недељу је причао потпредседник ФСС Бранимир Недимовић, истакао је да ће Србија од овог меча зарадити 250.000 евра, али и да је ФС Русије позвао Новака Ђоковића и Милоша Биковића да присуствују утакмици. Видића и Коромана није споменуо, као ни Милоша Красића, Банета Ивановића, Михајла Пјановића…

Зато је ту „грешку“ одлучио да исправи Огњен Короман, који се тим поводом огласио на Фејсбуку.

– Хтео бих да обавестим спортску јавност и Фудбалски савез Србије да ће, поред Ђоковића и Биковића, које јако уважавам, специјални гости у Москви у марту на утакмици између Русије и Србије бити и бивши играчи који су играли у Русији и оставили велики траг! Пре свега мислим да Видића, Пјановића, Братића, Танасијевића, Ранђеловића, Батака, Ивановића, Красића, Тошића… – написао је Короман, поменувши и да је и он добио позив да буде на овој утакмици.

А онда је и наставио.

– Знам да се многима из Фудбалског савеза Србије неће то свидети, јер раде од јуче у Савезу и дошли су из света пољопривреде и ситног уличног криминала. Али да их подсетим само да постоје и неке друге вредности које је Фудбалски савез Русије препознао.

Како је Короман навео, 21. марта ће присуствовати утакмици у Москви.

– Тако да сам се радо одазвао позиву и бићу тик уз раме Недимовићу и Шурбатовићу, да им објасним фудбалска правила на утакмици, тј. биће то једно лепо путовање у нама братску Русију. Спортски поздрав и срдачно велико спасиба Фудбалском савезу Русије на позиву.