• Почетна
  • СПОРТ
  • Вестерман је добио замену: Јован Новак је нови плејмејкер Партизана!
Прочитај ми чланак

Вестерман је добио замену: Јован Новак је нови плејмејкер Партизана!

0

jovan-novak

Дуго је Партизан разматрао опције и разгледао по тржишту које је, према речима Душка Вујошевића, било сиромашно, али на крају је искусни стратег пронашао плејмејкера по свом укусу и човека који ће одменити Леа Вестермана. У питању је Јован Новак, суперталентовани организатор игре Вршца и убедљиво најбољи играч Кошаркашке лиге Србије!

Млади 19-годишњак (183цм, 80кг) ће се новим саиграчима придружити већ у понедељак, када ће одрадити први тренинг. Његово име се појавило у медијима непосредно после повреде коју је доживео француски кошаркаш, али су челници шампиона Србије и одреаговали на прави начин и попунили свој „вртић“.

Још увек нису познати финансијски детаљи нити то на колико је Новак потписао уговор, али јасно је да је Партизан добио играча за будућност. Леворуки плејмејкер ове сезоне просто блиста у КЛС – на мечу 5. кола против Слоге имао је 51 поен индексне корисности, а до сада је просечно бележио по 22.7 поена и 5.4 асистенције.

Уз вест да у Партизан стиже и Миленко Тепић јасно је да је управа Партизана решена да се за наставак сезоне обезбеди и крене у напад на све трофеје ове сезоне.

(mozzartsport)