Прочитај ми чланак

Вермезовић за Јагодинце враћа два играча

0

miljkovic(Спортски журнал, фото И. Милутоновић)

Новост у Партизану у односу на прва два пролећна кола је да се међу стартере враћа десни бек Александар Миљковић, док ће после суспензије место задњег везног заузети Милан Смиљанић.

Ван конкуренције су нападач Марко Шћеповић и дефанзивац Војислав Станковић, обојицу мучи задња ложа. (види)

Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је да његову екипу у утакмици против Јагодине очекује први дерби пролећног дела сезоне, али да очекује победу јер својим играчима не сме дозволити да се опусте.

– То је први дерби у овом делу сезоне и најзначајнија утакмица за нас, јер је прва следећа. Јагодина је једна од најбољих и тактички најдисциплинованијих екипа у лиги. На њих не треба трошити речи- рекао је Времезовић на конферецији за новинаре на стадиону Партизана.

Партизан гостује у суботу од 19 сати у 18. колу Супер лиге Србије Јагодини. Партизан је први на табели са 43 бода, док Јагодина на четвртом месту има 32 бода, два мање од трећепласиране Војводине.

Он је рекао да су скаути Партизана гледали утакмице Јагодине против ОФК Беогрда и Хајдука из Куле и да је екипа Симе Крунића оба пута играла са различитим тимовима, али верује да ће против Партизана подићи ниво игре.

– Против нас сви дају све од себе. Видим да је Крунић најавио да ће бити задовољан и бодом, али нећемо наседати на трикове. Знамо да ће бити тешко, али без обзира на састав, желимо да се из Јагодине вратимо са сва три бода – рекао је Вермезовић.

Нападач Марко Шћеповић и дефанзивац Војислав Станковић повредели су се у утакмици против БКС-а, а Вермезовић је рекао да ће њих двојица данас авршити прегледе, али да ће против Јагодине играти само они који су 100 одсто спремни.

– У Партизану свако може да постигне гол. Није битно ко ће га постићи. Желимо да успоставимо тимски дух – казао је тренер петоструког узастопног шампиона Србије.

Он је поновио да неће дозволити својим играчима да се опусте иако имају осам бодова предности у односу на Црвену звезду.

– У подсвести играча је да играју опуштеније јер немају страх од грешке, али нећу дозволити опуштање. Они су свесни да није готово док математички не обезбедимо титулу и тако улазимо у сваку утакмицу – рекао је Вермезовић.

У екипу ће се вратити Милан Смиљанић и Војислав Станковић, а Вермезовић је најавио и да ће Никола Нинковић бити у конкуренцији.

Нинковић је у припремној утакмици против Земуна искључен због сукоба са противничким играчима.

– Гледао сам ту утакмицу, нисам видео да је јурцао на играча као против Енглеза, то су више бомбастични наслови у медијима. Он се зна са тим момцима из града и то није ништа озбиљно. То је фудбал, па нећемо од њих да правимо девојчице. Оно што ме радује је његов начин на који се вратио у екипу, а то је добар рад – рекао је Вермезовић.

Тренер црно-белих је рекао да ће Нинковића штитити „докле год може”.

– Уз нашу помоћ и помоћ добронамерних он мора да одрасте. Без таквог темперамента, можда би Џиги био само просечан играч – казао је он.