• Почетна
  • СПОРТ
  • Упоредите кореографије делија и гробара на 145. вечитом дербију (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Упоредите кореографије делија и гробара на 145. вечитом дербију (ВИДЕО)

0

derbi-koreografija

Победа Црвене звезде је архивирана, а о паролама и атмосфери ће се причати у навијачким круговима. Процените ко је био креативнији на „Маракани“

Иза нас је још један вечити дерби који, руку на срце, игром није оправдао очекивања. Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 1:0 аутоголом Милана Обрадовића, а као и обично навијачи су своје миљенике дочекали феноменалном кореографијом.

Иако је синоним за дан 145. дербија ”крваве задушнице” због великих нереда и туча делија и гробара, навијачима оба табора треба одати поштовање за кореографију у моменту када су фудбалери излазили на терен.

Већ пола сата пред почетак меча на северној трибини ”Маракане” се могло видети да су делије спремне ”ко запета пушка” и да једва чекају да меч почне како би свима на стадиону, али и шире показали своју замисао.

У моменту када су фудбалери Звезде и Партизана крочили на траву највећег српског стадиона на северу су се појавили транспаренти који показују љубав и оданост према клубу током свих година. Огроман транспарент ”Праве вредности нису на продају” пратила је неколицина мањих, добро познатих звездашлих парола. Наравно, бакље су биле неизоставан део као и гомила ”црвено – белих” заставица.

Истовремено, с друге стране навијачи Партизана су, такође, користили заставице у перформансу на југу док су ”забрањени” посветили шеталицу свом убијеном члану Ивану Перовићу, уз прегршт бакљи на огради ”кавеза”. Велики транспарент ”И када будем прах и дим, моје срце биће с њим”, иначе цитат из једне навијачке песме, украшавао је југ док се из грла гробара орила песма.

Једину сенку на ову феноменалну атмосферу бациле су поменуте туче, али и паљење ”Маракане” од стране навијача Партизана после чега је меч био прекинут скоро десет минута.

 

(Телеграф.рс)