• Почетна
  • СПОРТ
  • УЕФА: Зна се ко суди Партизану, а ко Звезди, Војводини и Јагодини
Прочитај ми чланак

УЕФА: Зна се ко суди Партизану, а ко Звезди, Војводини и Јагодини

0

sudija6542
(Спортске.нет)

Европска кућа фудбала делегирала је арбитре за двомече другог кола квалификација за ЛШ и ЛЕ, па је тако постало јасно ко ће делити правду српским клубовима. Партизану ће у Јерменији судити Чех који је делио правду пре годину дана против Нефчија, док на „Маракану“ стиже Италијан Лука Банти.

Србија ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе имати четири представника, а УЕФА је данас делегирала арбитре за предстојеће сусрете у два европска такмичења.

Шампиону Србије ће наредног уторка, у Јерменији, правду делити добро познати Чех Либор Коварик који је судио меч Партизан – Нефчи прошлог септембра.

Та утакмица остала је упамћена по инцидентима који су се догодили након Ковариковог последњег звиждука када су се сукобили голмани два тима Владимир Стојковић и Саша Стаменковић.

У реваншу ће на центру у Хумској бити Јанису Анастасију са Кипра.

Када је Лига Европе у питању, ту Србија има три представника, и сва три клуба прве мечеве другог кола квалификација играју на свом терену.

На центру „Маракане“ наћи ће се Италијан Лука Банти, а када ИБВ дочека Звезду на Исланду, правду ће делити Румун Иштван Ковач.

Дуеле Војводине и Хонведа судиће Француз Руди Буке а УЕФА тек треба да одреди ко ће бити главни арбитар у реваншу.

Јагодини и Рубину судиће Данац Кен Хансен и Финац Анти Мунука.

Партизан први меч против Ширака игра у среду од 17 часова док ће Звезда, Војводина и Јагодина на терене 18 јула.