Прочитај ми чланак

Тужилаштво тражи од полиције да испита да ли су „Делије“ биле насилне према Бахару

0

Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да испита наводе новинског чланка под називом “Делије држале буквицу Бахару и играчима”, те да утврди да ли су и која лица - навијачи, била насилна према тренеру Црвене звезде Бараку Бахару и двојици играча у свлачионици, након утакмице између тог клуба и ТСЦ, одигране 1. новембра на стадиону "Рајко Митић", сазнаје Нова.рс.

Полиција ће поред осталог, тражити од играча и тренера да се изјасне колико дуго су били задржани од стране навијача, да ли су том приликом према њима вршили било који облик насиља, физички их малтретирали, претили и викали на њих.

На разговор у полицију биће позвано и овлашћено лице за безбедност ФК Црвена звезда да се изјасни да ли су навијачи добили дозволу и од кога да уђу у свлачионице да би се непосредно обратили играчима и тренеру, те да ли су овлашћена лица из клуба обавестила надлежне органе о поменутом индиценту.

Уколико нису, потребно је да се изјасне из ког разлога то нису учинили, потврђено је из Вишег јавног тужилаштва за наш портал.

Биће затражен и званичан извештај о овом догађају, уколико је исти сачинио ФК Црвена звезда и прибављени видео снимци безбедносних камера које покривају службене просторије стадиона “Рајко Митић”.