Прочитај ми чланак

ТУЖАН због смрти Амфилохија: Новаков дебакл у Бечу против аутсајдера

0

Сензација у Бечу, Новак Ђоковић није успео да се пласира у полуфинале. Најбољи тенисер света је неочекивано поражен од 42. тенисера света, Лоренца Сонега, 6:2, 6:1. Он је данас изразио посебно жаљење због смрти Амфилохија, а да се пласирао у финале, играо би на дан сахране митрополита.

Рекло би се да је ово био можда и најслабији Ђоковићев меч који смо гледали у последњих неколико година, а шта је био разлог тома, друга је тема.

Једноставно, није то био Новак на каквог смо сви навикли – сервис га није служио, грешио је много из форхенда, ноге га нису слушале, буквално ништа што га је довело до толиких успеха у протеклих 15 година, није било на уобичајеном нивоу.

И пораз, други на терену у овој сезони (онај трећи је дисквалификација са УС Опена), био је логичан епилог виђеног.

Лош дан у сваком погледу за броја један, али то не умањује успех Италијана који је, силно мотивисан, стигао до највеће победе у каријери.

Од почетка је кренуо силовито, искористио је тај лош улазак Ђоковића у меч и после нешто више од 15 минута имао је два брејка и вођство од 4:0.

Ђоковић је први гем уписао после 18 минута игре, потом је успео да смањи и на 5:2, али је Италијан потом трећим ас сервисом запечатио наредни гем тиме и сет, 6:2.

Није се много тога променило у игри броја један ни на почетку другог сета. Италијан је одмах стигао до брејка предности и потврдио га, 0:2.

У четвртом гему, на 1:2, Ђоковић је имао три пута прилику да врати брејк, али није успео да искористи те прилике и Италијан га је казнио већ у наредном гему када је направио нови брејк, за 1:4.

Ни нове три прилике нису биле довољне Ђоковићу да стигне до брејка, Сонего је одолео и повео са великих 5:1.

Све је било брзо готово, Сонего је успео да направи брејк и у наредном гему и после 68 минута игре стигне до великог славља.

Италијан ће у полуфиналу играти против победника меча између Григора Димитрова и Данијела Еванса.