Прочитај ми чланак

Ирвинг: Ђоковић је мој брат

0

Кошаркаш Далас Меверикса Кајри Ирвинг каже да сматра Новака Ђоковића својим братом, због сличних притисака који су трпели услед одлуке да се не вакцинишу против ковида.

Ирвинг је због одлуке државе Њујорк могао да игра само на гостовањима за Бруклин Нетсе у сезони 2021/2022, а Ђоковић је пропустио два слема због одлуке да се не вакцинише, при том је из Аустралије и депортован.

– Не познајем Ђоковића тако добро, али знам да смо један другоме слали подршку издалека. Носили смо се са сличним ситуацијама у којима је суштина била у аутономији тела и у томе да свако има прилику да ради шта сматра да је најбоље за себе – рекао је Ирвинг за Мундо депортиво.

– Осећам да је он мој брат на овом свету, мој брат у овом типу проблема. Та тема постала је компликованија него што треба – тема се променила од тога да људи раде оно што је најбоље за њих до тога да трпиш притисак влада, федерација или људи које имају своје мишљење. Зато морамо ценити некога ко је донео одлуку за себе, зато подржавам Ђоковића – донео је одлуку и није ме брига за оне који га не подржавају – закључио је кошаркаш Даласа.