Прочитај ми чланак

ТУЧА ДЕЛИЈА, ИМА ПОВРЕЂЕНИХ Сумњив пенал закомпликовао Звезди пут ка Лиги шампиона

0

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Копенхагеном 1:1, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Навијачи Црвене звезде жестоко су се потукли између себе током утакмице са Копенхагеном. За време првог полувремена дошло је до туче "Делије", групе су се сукобиле између себе. Морала је да интервенише и Жандармерија. Повређени су изнети на атлетску стазу до кола хитне помоћи.

Црвено-белима су били на корак од минималне победе пред гостовање у Данској, голом Милана Павкова минут пре краја првог полувремена.

Павкова је мало погледала и срећа јер се послед његовог шута лопта одбила од ногу дефанзивца Копенхагена и преварила голмана Гритебурста.

Звезда је искористила једну од ретких шанси у врло чврстом мечу пред више од 40.000 навијача на „Рајку Митићу“.

Црвено-бели су одлично чували вођство у другом полувремену, потпуно су умртвили игру и неутралисали нападе Данаца, а у међувремену на крилима маестралног Марина опасно претили из контранапада.

Међутим, шест минута пре краја Копенхаген стиже до изједначења из сумњивог пенала. Данцима се донекле већ исплатило 5.000.000 евра уложених у Пепа Биела.

Најскупље појачање у историји данског клуба је после доста среће прихватио лопту у казненом простору Звезде, а онда театрално пао после дуела са Јованчићем.

https://twitter.com/srbininfo/status/1158687950416351232?s=20

Судија Тијаго Мартинс из Португала је на разочарање играча и навијача Звезде показао на белу тачку. Млади нападач Јонас Винд повлачи храбар потез и вара Милана Борјана „паненком“ за мук на трибинама.

Реванш меч је за седам дана у Копенхегену.

Победник овог двомеча ће у плеј-офу за ЛШ играти против шампиона Швајцарске Јанг Бојса из Берна. Поражени иде у плеј-оф за Лигу Европе на бољег из дуела између Хелсинкија и Риге.

https://twitter.com/srbininfo/status/1158779172417867776?s=20