Прочитај ми чланак

ТРОСТРУКИ ТРЕЈД – Јокић добија Ол-стар саиграча, Леброн…

0

На помолу је можда и највећи трејд овог лета у НБА лиги.

Нагетси и Кливленд Кавалирси покушавају да пронађу по једног ол-стар кошаркаша који ће првима помоћи да се домогну места у плеј-офу, а другима да освоје шампионат.

 

Никола Јокић би могао да добије новог саиграча, помињао се највише у претходним месецима Блејк Грифин, али су Клиперси ти који имају предност иако постаје слободан агент.

Траже и на другом месту, а како је јавио популарни новинар Марк Стајн који има проверене информације, човек који може доћи у Нагетсе јесте Кевин Лав, кошаркаш Кливленда и ол-стар играч.

Ради се о троструком трејду у коме учествују Индијана, Кливленд и Денвер, а у трејду би учествовао још један кошаркаш који је велика звезда.

Пол Џорџ коме наредне сезоне истиче уговор са Индијаном и који нема намеру да остане, могао би да учествује у трејду, помињао се највише прелазак у Лејкерсе, али је сада Кливленд тај који би могао да га добије уколико се трејд оствари.

Дакле, Кливленд добија Џорџа, Денвер добија Лава, а шта добија Индијана?

Пише се да ће то бити неко од младих кошаркаша, као и Кенет Фарид. Могуће је да се ради и о Емануелу Мудиају, а познато је да то сигурно неће бити Никола Јокић и Џамал Мареј. Могуће је да ће Нагетси проследити неког пика на наредним драфтовима.

Такође, и Пол Милсап из Атланте је један од кошаркаша који би могао да појача Денвер, али оно што је сигурно јесте да ће се у Колораду одлучити само за једног од поменутих кошаркаша – Грифин, Милсап или Лав. За сада је најизвесније да ће то бити Лав, пошто овај трејд није далеко од реализације.