Прочитај ми чланак

„Тројкаши“ Лео и Кинзи, Муслијевих „10-10“

0

Leo-940

Црно-бели брзо „архивирали“ меч са Игокеом, решени да већ у среду против Мега Визуре покажу напредак у игри.

Почетак сезоне и одмах сјајна атмосфера, па и сјајан резултат, посебно ако се ограничимо само на прво полувреме утакмице Партизан НИС – Игокеа (67:56, 40:21).

Бранилац титуле представио је четири појачања, међу којима се, очекивано, највише истакао Торенс Кинзи (како сам каже да гласи његово име и презиме).

Ипак, Американац упркос дизању публике на ноге атрактивним закуцавањима и одличном шуту за три поена (3/4), није био ни први, ни други статистички најкориснији појединац црно-белих.

Надмашили су га Лео Вестерман (18 поена, четири асистенције, тројке 3/3) и Дејан Мусли (10 поена, 10 скокова).

„Сви су били мало нервозни, због жеље да се прикажу у најбољем светлу. У трећој четвртини смо пали, имали укупно 16 изгубљених лопти и то је знак да морамо још много да радимо. Што се тиче мене, драго ми је што сам допринео победи, али ово је тимски спорт“, рекао је Кинзи.
Повезане вести

Вестерман је истакао да „за прву утакмицу у овом саставу, игра није била лоша“.

„У другом полувремену смо имали лоше тренутке, али када примиш само 56 поена, значи да си играо прилично добру одбрану. Видело се још нисмо развили праву ‘хемију’, али радићемо на томе. Већ смо заборавили Игокеу и окренули се Мега Визури. Млади су, више немају Бобија Марјановића, али знамо да ће против нас дати све од себе“.

Француски плејмејкер прошле сезоне је у АБА лиги убацио свега 25 одсто шутева за три поена, а у недељу три од три и то из различитих, не увек „отворених“ ситуација.

„То је резултат рада који улажем, заједно са тренером, који ми посвећује доста пажње. Пре пар дана сам убацио 500 лопти, тако се стиче самопоуздање“.

Lovernj-610

Мусли сматра да је Партизан на старту сезоне „одрадио добар посао“.

„Одиграли смо одлично првих 15-20 минута, док смо у другом имали пад и изгубили са осам поена разлике. Али, на утакмицама се пишу победе, за исправљање недостатака ту су тренинзи“.

Партизан у постојећем тиму има шесторицу играча на унутрашњим позицијама, од којих се само Немања Безбрадица осећа угодно када је далеко од коша.

Међутим, ако се меч првог кола АБА лиге може узети као показатељ, изданак школе ФМП Железника неће у догледно време имати минутажу потребну да изврши конкретнији утицај на игру Партизана.

Тренеру Душку Вујошевићу зато је постављено питање да ли постоји потреба за високим играчем, који ће бити у стању да рашири противничку одбрану и спречи је да се концентрише у рекету, када пут до поена по правилу постаје тежи – као у трећој четвртини против „игоса“.

„Нама у односу на комплетан састав фали и Бертанс, који је покривао позиције ‘три’ и ‘четири’, па смо у зависности од његове промене позиције и ми доста мењали игру. Сигурно је да Гагић има простора да напредује у том елементу и да ћемо на томе радити“, рекао је стратег црно-белих.

Вујошевић је констатовао да би му посао можда био лакши, када би центарски квалитет у Партизану био концентрисан у три или четири играча, уместо њих пет или шест.

„Верујем у потенцијал свих тих играча. Центри спорије сазревају, то је природа ствари…  Види се да ни Ловерњ (за 23 минута 4п, 4ск, 4изг – прим. аут) није у пуној форми, да му фале минути на паркету. Он је управо један од наших центара који је много напредовао у сегменту шута за три поена и предстојеће утакмице ће бити прилика да се то потврди“.

Високи играчи шампиона у недељу су направили неуобичајено велики број прекршаја у нападу – приликом постављања блокада бековима.

„Почетак је сезоне, судије имају семинаре, траже да се ишчисти игра… Нисам баш ни могао да видим да ли су били фаулови или нису, тако да не бих улазио у то. Свакако више волим да се направи фаул у нападу у покушају прављења блока, него да блокова не буде“, завршио је Вујошевић.

Утакмица Партизан – Мега игра се у Пиониру у среду од 18 часова.