Прочитај ми чланак

Тенис: Србија са Новаком и Јанком у 2013.

0

Дејвис куп тим са Ђоковиће, Типсаревићем, Троицким и Зимоњићем у наредној години. У пуном саставу наша селекција иде на Белгију у првој рунди такмичења.

Дејвис куп репрезентација Србије играће у пуном саставу наредне године, први пут још од меча са Аргентином у полуфиналу Светске групе из 2011!

Упркос згуснутом календару, обавезама на АТП туру и суровој борби за сваки поен на профи такмичењима, наши најбољи тенисери Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки и Ненад Зимоњић, жртвовали су време за одмор, како би се у потпуности посветили националном тиму.

То се пре свега односи на водећи тандем Ђоковић – Типсаревић, чланове друштва десет најбољих тенисера света, који као топ 10 асова имају додатни притисак током сезоне.

Међутим, не само да су пристали да се одазову на позив селектора Богдана Обрадовића за све акције у 2013, већ нису тражили никакав финансијски бонус за наступ у државном тиму, чиме се до скора спекулисало у јавности за Јанка, Виктора и Ненада.

Наиме, играчи, по раније постигнутом договору, добијају део наградног фонда од Међународне тениске Федерације за сваку победу у овом такмичењу, и то у износу од 70 одсто укупног новца који на крају године стигне у ТСС са рачуна ИТФ из Лондона.

Међутим, играчи и тај новац одмах потом прослеђују у хуманитарне сврхе, о чему не воле превише да причају.

Тек, шампиони света из 2010. овако ће опет моћи да јуришају у најјачем саставу на популарну „салатару“, почев од меча са Белгијом. Дуел првог кола заказан је усред зиме 2013. (1-3. фебруар), а игра се на шљаци у дворани „Спироудом“ у граду Шарлроа.

Јасно је да ће бити проблем нашим асовима да се у кратком року прилагоде новим условима у односу на оне са којима се суочавају у Мелбурну, на плус 40 степени Целзијуса и на тврдој подлози.

Притом, неће имати ни довољно времена да се одморе од дугачког пута из далеке Аустралије. Ипак, у том сусрету смо убедљиви фаворити, па ако победимо идемо на САД или Бразил у другој рунди, а онда вероватно на Шпанију у полуфиналу коју чекамо код куће.

У финалу је могући противник Аргентина или Француска (у гостима), односно, увек опасна Чешка Република, са којом бисмо се састали у „Комбанк арени“.

СУСРЕТ СА СИМОНОМ У БУДИМПЕШТИ


Други рекет Србије Јанко Типсаревић искористио је слободно време прошлог викенда за егзибициони меч са Жилом Симоном. Меч је приређен у „Ласло Пап арени“ у Будимпешти, на петом „Тениском класику“, где је резултат био у другом плану.
Поред њих, учествовали су још Карлос Моја и Марк Филипусис, односно Мансур Бахрами. Типсаревић је већ данас био у Београду, где је у клубу „Гемакс“ приредио дружење са новинарима београдских редакција.

 (Новости)