Прочитај ми чланак

СТВАРА СЕ ОСНОВА ЗА ЕВРОПСКУ ЗВЕЗДУ: Руси најавили нови уговор

0

Александар Дјуков најавио је да ће уговор бити потписан и честитао је клубу са Маракане на успеху у Европи

Црвена звезда је ове сезоне коначно после 10 година обезбедила пролеће у Европи, а затим и обезбедила пролеће у европском такмичењу, што се није десило последњих 25 година.

Одличне партије у Европи, као и у превенству, где црвено-бели имају 9 бодова предности, омогућили су клубу са Маракане добру почетну позицију за преговоре са спонзорима.

Оно што за Звезду представља сјајну вест, јесте најава генералног директора компаније Гаспроњефт Алексаднра Дјукова, да ће са Звездом бити продужен уговор.

Руски гигант годинама је главни спонзор црвено-белих, чак и у периоду када је клуб пролазио кроз најтеже тренутке у историји, када је преживљавао буквално само захваљујући новцу од Гаспрома.

Сада, након успеха Звезде у Европи и промовисања компаније у европским оквирима, нема сумње да уговор може бити само јачи, а то може само да буде основа за више година, како Звезда редовно могла да учествује у најјачим европским такмичењима, како не би чекала наредних 25 година на ново европско пролеће.

– Ми већ седам година не само да подржавамо професионални тим Црвена звезда, већ помажемо и у васпитавању младих талената српског фудбала. То је највеће улагање у спорт Србије последњих година.

– А за нас, имајући у виду популарност Звезде у земљи, то је и ефикасан маркетиншки пројекат. Наставићемо сарадњу са Црвеном звездом. Чештитамо тиму пласман у другу фазу Лиге Европе и желимо му успех у европским и домаћим такмичењима – изјавио је Дјуков у опширном интервјуу за „Политику“.