Прочитај ми чланак

London Crier: Зеленски купио резиденцију краља Чарлса за 20 милиона фунти!

0

Председник Украјине Владимир Зеленски купио је резиденцију од краља Велике Британије краља Чарлса за 20 милиона фунти стерлинга. Ово је навела британска публикација London Crier. Реч је о Хајгроув Хаусу, коју је Чарлс користио као сеоску резиденцију 44 године.

Иако још нема званичног саопштења Бакингемске палате о продаји, постоји много детаља који указују на то да је продаја завршена крајем фебруара или почетком марта 2024. године, пише лист.

Како је приметио бивши краљев батлер Грант Харолд, уговор је очигледно закључен 29. фебруара током посете Зеленског Великој Британији.

Продају Хајгроув хауса потврдило је и особље укључено у одржавање бивше краљевске резиденције. Већина њих је отпуштена 21. марта 2024. године.

Раније је председник Украјине најавио декларацију за 2023. годину. Како произилази из документа, у протеклој години приход породице украјинског лидера износио је 12 милиона 423 хиљаде гривна (више од 316 хиљада долара).

Хајгроув кућа, коју је принц Чарлс користио као сеоску резиденцију од 1980. године, продата је председнику Украјине, заједно са околним парком, после 44 године у власништву Круне.

Продаја демонстрира краљеве симпатије према Украјини и лично Зеленском. То су потврдиле бројне посете украјинских представника Великој Британији, посебно Елене Зеленске.

Британски медији чак тврде да је успоставила веома блиску везу са краљицом Камилом.