• Почетна
  • ВИДЕО
  • ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК – Све одбране Ђиђија Буфона у Лиону!
Прочитај ми чланак

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК – Све одбране Ђиђија Буфона у Лиону!

0

Јувентус је у гостима савладао Лион,са 0:1 а апсолутни херој овог сусрета био је Ђанлуђи Буфон.

Невероватни 38-годишњи Италијан је имао укупно четири успешне интервенције, али су од тога чак три биле спектакуларне.

Најпре је одбранио пенал Лаказету у 35. минуту, потом је после пет минута игре у другом полувремену скинуо одличан шут Фекира, да би потом непосредно пре водећег гола Хуана Куадрада, скинуо покушај  Корентена Толисиа главом са само неколико метара удаљености.

Јувентус је од 54. минута играо са играчем мање пошто је због два жута картона искључен Лемина, али је гостима довољан био Буфон да сачува своју мрежу и на крају голом Колумбијца дође до сва три бода.

Иначе, Јувентус и Севиља после три гола деле прво место у групи са седам освојених бодова, Лион има три, а Динамо је без освојеног бода.

Лион – Јувентус 0:1

У Лиону није било голова у првом полувремену, али су домаћи имали идеалну прилику за вођство у 34. минуту, када је Бонући скривио једанаестерац. Лопту је на белу тачку ставио Лаказет, шутирао је у доњи леви угао Буфоновог гола, али га је легендарни чувар мреже лако прочитао и зауставио тај ударац.

Нови проблем за Јувентус догодио се у 54. минуту, када је Лемина због другог жутог картона морао у свлачионицу, а гости остали са играчем мање на терену.

A онда, 71. минут меча и још једна Буфонова бравура! Чудесни голман Јувентуса је зауставио покушај Толиза са само пар метара од гола и још једном спречио “сигурно“ вођство Лиона.

И како то обично бива, после пропуштених великих прилика уследила је казна на другој страни. Овога пута режирао ју је Хуан Квардадо, који је после соло продора по десној страни, снажно и прецизно шутирао искоса и послао лопту у Лопезову мрежу – 0:1.

ТАБЕЛА

1. Juventus 3 2 1 0 5:0 7
2. Sevilla     3 2 1 0 2:0 7
3. Lyon        3 1 0 2 3:2 3
4. Dinamo  3 0 0 3 0:8 0