• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ ФУДБАЛ: Голман Војводине чуваће мрежу Јунајтеда пет година
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: Голман Војводине чуваће мрежу Јунајтеда пет година

0

Vanja Milinkovic Savic Golman Vojvodine čuvaće mrežu Junajteda pet godina

Голобради Вања Милинковић-Савић постигао је договор са енглеским великаном и на “Театар снова” стиже на крају предстојеће сезоне.

Крај сезоне, која није још ни почела, не може да дочека а у њој има много посла. Вања Милинковић-Савић (17), голман Војводине, идућег лета прелази у Манчестер јунајтед и не крије да је нестрпљив да се пресели на „острво“. Међутим, пре тога жеља му је да се потпуно докаже у клубу у којем је поникао и да стане међу стативе тима са „Карађорђа“. Јер, сматра, такмичарски дуели у Суперлиги много ће му значити када пређе међу „црвене ђаволе“.

 

ВИДИЋ МНОГО ПОМОГАО

Млади голман је средином маја у Јунајтеду тренирао са првим тимом.
Истиче да је имао краљевски третман, али је ипак највећи утисак оставио тадашњи капитен.
– Када је Немања Видић чуо да је Србин дошао у клуб, одмах је ушао у свлачионицу.
Заједно смо ручали и не чуди ме што га тамо обожавају.
Мало је рећи да ме је одушевио. Рекао ми је тада да Манчестер јунајтед не може да живи без Србина и то се обистинило – каже Вања.

Омладински репрезентативац Србије, висок 202 центиметра, што су „Новости“ објавиле, уговор са једним од највећих светских клубова потписао је пре три недеље, а само се чекало да, с обзиром на то да још није пунолетан, „зелено светло“ укључи енглески савез.

– Енглези су званично одобрили мој трансфер и потврдили да сам од сезоне 2015. године па у наредних пет година, играч Манчестер јунајтеда – каже Вања, који крајем фебруара пуни 18 година и потврђује да је износ трансфера 1.750.000 евра.

– Наравно да сам задовољан, мада, знао сам то одмах, али ипак је сада званично.

Требало би у понедељак да се чујем са братом Сергејом и мајком Миланом која је код њега у Белгији и да им све испричам и потврдим.

* Следећа сезона је припрема за Премијер лигу?

– Тако је и доживљавам, а намера ми је да станем на гол Војводине. Био сам у Јунајтеду на тренинзима с првим тимом и видео како се и шта ради. Овде имам јаку конкуренцију у искусним голманима, Срђану Жакули и Милану Јованићу, који ми је и комшија на „Грбавици“, а на мени је да радим и да се докажем.

* Желите да заузмете њихово место?

– Сматрам да је то спортски и људски. Желим да се такмичим с њима и верујем да ћу успети. Одмах да кажем да смо много добри пријатељи и да ми њих двојица несебично помажу свакодневно. Заиста су врхунски и голмани и људи.

* „Претили“ сте им по том питању?

– Наравно и не очекујем протекцију, јер само тако могу још више да напредујем. С њима двојицом никада није било проблема нити ће их бити. Они ми непрестано пружају подршку. Штавише, пошто немам возачку дозволу, свакодневно са Јованићем, комшијом, долазим на тренинг и зна се да смо много добри. Међутим, фудбал од саиграча захтева међусобно такмичење – закључио је Вања.

( Вечерње новости)