Прочитај ми чланак

СРБИН СУПЕРМЕН: Наш ултрамаратонац истрчао 333 км и победио у трци на Хималајима!

0

Јовица Спајић трчао је 60 сати по врлетима Хималаја са висинском разликом од 2.400 метара и победио са новим рекордом

Фото: МУП Србије

Фото: МУП Србије

Припадник Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Јовица Спајић, прослављени ултрамаратонац Србије и тркач на екстремним тркама издржљивости, остварио је још један изузетан подвиг.

Спајић је победио на ултрамаратон трци у екстремној издржљивости „LA ULTRA – THE HIGH”, која је по седми пут одржана у Индији у планинском масиву Хималаја, од 29. јула до 17. августа, и тако ушао у привилеговану листу малобројних освајача ове изузетно напорне и сурове трке.

Фото: МУП Србије

Фото: МУП Србије

Без одмора и престанка, Спајић је успео да за 60 сати и 36 минута истрчи 333 километра преко Хималајских врхова и постави нови рекорд трке.

Трка „LA ULTRA – THE HIGH“ представља најтежу трку издржљивости на свету и одржава се на највишој надморској висини од свих трка – стаза је дугачка 333 километара и креће се трасом од 3.100 до 5.500 метара надморске висине у Хималајима.

Темрература за само шест сати може да се промени од 35 у плусу до минус 10 степени Целзијуса. Плућа на тим висинама раде са само 50 одсто капацитета.

На позив организатора, на такмичење са сваког континента долазе најбољи ултрамаратонци. У трци у Индији учествовало је тридесетак одабраних такмичара из целог света.