Прочитај ми чланак

СРБИЈА ДОБИЛА БИТКУ: „Орлови“ отерали Хрвате из мондијалског гнезда!

0

Србија је победила Хрватску! Одлуком руководства ФСС-а да се за базу током Светског првенства изабере градић Светлогорск код Калињинграда нанет је пораз нашим комшијама, с обзиром на то да су и они имали исте аспирације.

И Хрвати су желели да буду у том мирном граду, који сви сматрају драгуљем Балтичког мора, а који је смештен у борову шуму. Желели су да буду у „Фалке ризорту”, хотелу у којем ће бити „орлови”. Сматрали су да је то идеално због тога што је терен за тренинге удаљен 800 метара. И остали су кратих рукава.

Фото: Фудбалски савез Србије

Делегација ФСС-а је пажљиво и стрпљиво бирала тренинг камп и чини се да је одабрала баш оно што је непоходно. Од сјајних услова за рад и смештај, до лаког транспорта до Самаре и Москве. Лет до Самаре, где ће Србија играти против Костарике 17. јуна у 14, траје два и по сата, а до Москве, где ћемо одмерити снаге са Бразилцима 27. јуна у 20, биће им потребно сат и четрдесет минута лета.

Шта ће репрезентативци имати на располагању

– Хотел „Рајал Фалке ризорт“ има неколико типова соба – од класичних, преко студија, до делукс апартмана.

– Фудбалерима ће на располагању бити и велики спа центар од 1.000 квадратних метара, смештен на два спрата.

– Ресторан у оквиру хотела у којем ће обедовати украшен је „сваровски“ кристалима.

– „Орлови“ ће састанке одржавати у конференцијској сали опремељеној опремом најновије генерација. На располагању ће им бити три сале.

Подсећамо да између ова два дуела Србија игра и против Швајцарске (22. јун, 20) у Калињинграду. Пут од луксузног дворца где ће бити смешетени „орлови” до стадиона „Калињинград арена” траје 20 минута.

Када већ причамо о ривалима на Светском првенству, можда није наодмет да објаснима и где ће они бити смештени. Костарика ће бити стационирана у Санкт Петербургу, граду који је уз Москву понудио највише локација за базе репрезентација. Они ће на први меч против „орлова” путовати 1.418 километара. Другу утакмицу Костариканци ће играти против Бразила управо у Санкт Петербургу, док ће на трећу и окршај са Швајцарцима путовати у Нижњи Новгород. „Тикоси” ће због тог меча превалити 1.128 километара.

Швајцарци су одлучили да им база у Русији буде у области Самаре. Избор је пао на град Тољати. Место најпознатије по највећем руском произвођачу аутомобила „АвтоВАЗ“. Швајцарска делегација од 55 људи биће смештена у хотелу са четири звездице „Тољати ризорту”. Као и све остале екипе, и Швајцарце очекују дуга путовања на мечеве. До Ростова на Дону, где ће играти против Бразила, путоваће нешто више од сат и по, до Калињинграда ће путовати два сата и четрдесет пет минута, док им је најближа дестинација Нижњи Новгород.

Стижемо и до Бразилаца. А код њих, ваљда тако мора, све мора да буде помало необично. Тим који многи сматрају за највећег фаворита на Мондијалу за базу је изабрао Соћи. Руку на срце, Нејмар и другови ће се окупити у тренинг кампу свог савеза 91 километар удељеном од Рио де Жанеира. Једно време ће провести у Енглеској, односно у Лондону, а онда ће пут Сочија. Пут до Ростова на Дону дуг је 402 километра, до Санкт Петербурга 1.925 километара, а до Москве 1.360 километара.