• Почетна
  • СПОРТ
  • СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Радоњић љут на Шилба, Вујошевић дирнут, а Николић угрожен!
Прочитај ми чланак

СПОРТСКЕ ВЕСТИ: Радоњић љут на Шилба, Вујошевић дирнут, а Николић угрожен!

0

miroslav nikolic dusko vujosevic dejan radonjic

Радоњић Блејк Шилб не игра како желим!

Дејан Радоњић, тренер Црвене звезде, после утакмице је рекао:

– Задовољан сам победом, јер сам знао да ће нам после неколико добрих игара бити тешко у Крагујевцу. Квалитетом нисам задовољан, било је пуно грешака, концентрација је била лоша, нарочито у одбрани. Нисмо играли како смо прижељкивали, напад је био конфузан и евидентно је било да нам је потребна одлична завршница да бисмо добили. Противник је био концентрисан, одговоран и чврст у одбрани и да је на крају славио, било би потпуно заслужено.

На питање зашто су Бобан Марјановић и Блејк Шилб играли мање него што је уобичајено, Радоњић је одговорио.

– Боби је на старту добио две личне грешке, па је зато одмах на почетку утакмице изашао. У наставку је Раднички снизио петорку, на шта смо покушали да одговоримо бржим играчима. Марјановић је брзо ушао и у трећу личну грешку, а касније се утакмица развијала тако да сам сматрао да су потребни играчи покретљивости и одбране. Што се Шилба тиче, у претходном периоду није играо на начин којим бих био задовољан.

Вујошевић: Дирнут сам бригом људи

Тренер Партизана Душко Вујошевић изјавио је да ће бити посвећен свом лечењу како би могао да се врати да води тим, али и да је тешко прогнозирати да ли ће се потпуно опоравити или да ли ће морати на дијализу и трансплатацију бубрега.

– Имам проблем с бубрезима што је последица шећерне болести. Да ли ће се кроз опште јачање организма и дисциплину доћи до заустављављања тог процеса или ће одређеног момента морати да се иде ка дијализи или трансплантацији и да ли ће то бити за шест месеци или шест година, отворено је питање – рекао је Вујошевић.

Вујошевић ће у предстојећем мечу против Крке у Јадранској лиги први пут бити на клупи црно-белих после четири меча која ја пропустио због болести. Он није водио Партизан против Реал Мадрида и Бајерна из Минхена у Евролиги, као и против Крке и Игокее у Јадранској лиги.

– Није могуће прецизно да се каже… Зависи и од неке дисциплине, посвећености тој дијети. Ја јако пуно волим кошарку и да бих могао да радим овај посао, морам да живим и да будем здрав, па ћу се трудити да све буде у најбољем могућем реду. Нисам једини који је на важној функцији који има здравствене проблем – казао је Вујошевић.

Тренер Партизана је конференцију за новинаре у хали Пионир почео речима:

– Задовољство је што вас видим – а онда и додао да је дирнут бригом људи за његово здравље.

– Дирнут сам бригом и пажњом велике већине људи из разних сфера деловања. Било је и људи који су нудили бубрег, али и оних који су, питајући да ли би Партизан био бољи да је Дуле на клупи уместо Гашић, ударали у бубрег – рекао је Вујошевић.

Вујошевић је рекао да његов тим у предстојећем мечу против Крке у Јадранској лиги очекује веома тешка утакмица.

– Нема ниједне утакмице која је лака. Ми смо тамо изгубили и тај пораз може много да нас кошта. Они су тај меч играли мотивисано, очекивао сам да ће тако играти и у осталим мечевима, али нису. Последњи резултати говоре да су у добром стању. Очекује нас тешка утакмица – рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Вујошевић ће у мечу против Крке први пут бити на клупи црно-белих после четири меча која је пропустио због болести.

Он није водио Партизан против Реал Мадрида и Бајерна из Минхена у Евролиги, као и против Крке и Игокее у Јадранској.

Вујошевић је казао да центар црно-белих Никола Милутинов има проблема с крајницима и да се не осећа добро, а да Богдан Богдановић има контузију левог рамена коју је зарадио у мечу против Бајерна у Евролиги, али да очекује да ће сутра бити на терену.

На питање новинара да прокоментарише досадашњу сезону у Јадранској лиги, Вујошевић је казао да су, поред Партизана, озбиљни кандидати за завршни турнир Будућност, Цедевита и Црвена звезда.

Кошаркаш Партизана Миленко Тепић рекао је да је пред његовом екипом веома важна утакмиза.

– Крка има добар тим, добру комбинацију младих и искусних играча, појачао их је и Сани Бећировић и он даје додатни квалитет. Прву утакмицу са њима смо изгубили, што додатно говори о њиховом квалитету. Надам се да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо после пораза у Минхену остварити важну победу у Јадранској лиги – рекао је Тепић.

Меч 16. кола Јадранске лиге између Партизана и Крке игра се сутра од 19.30 у хали Пионир.

Николић: Заштите и мене, као што штитите Човића!

Мирослав Николић се захвалио навијачима на подршци, а затим додао:

– Против Звезде и Партизана је пуна дворана, али нама је оваква подршка потребна и против осталих екипа. Нећу да се вадим на умор, честитам момцима на борби. Нисам се ни ја надао да ћемо се овако борити и да ћемо бити у ситуацији да добијемо јаку Звезду која је много боља екипа. Играла је три утакмице код куће, одморнија је, док смо ми путовали у Широки Бријег, имали проблема са летовима. Упркос свему, смогли смо снаге да се носимо са Звездом.

Имао је примедбу Мирослав Николић на судију Илију Белошевића који га није заштитио када су га вређали навијачи црвено-белих смештени иза клупе Радничког.

– Вређају ме усред Крагујевца. Па, мајсторе, прекини утакмицу и избаци их из дворане. Ако може публика да се опомиње када се вређа Небојша Човић, могу ваљда и мене да заштите. И ја сам нека личност у кошарци – рекао је Николић.

(Спортски журнал)